home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Kumánra látogatott Szerbia mezőgazdasági minisztere
Zséli Ágnes
2022.03.17.
LXXVII. évf. 11. szám
Kumánra látogatott Szerbia mezőgazdasági minisztere

A mezőgazdasági tevékenységek további segítése céljából látogatott a Törökbecse községhez tartozó, mintegy 4000 lakost számláló Kumánra Branislav Nedimović szerb mezőgazdasági miniszter. A bánáti község kisgazdái a többi közt pályázási lehetőségekről, az aktuális problémákról is tanácskoztak a vendéggel, aki ez alkalommal a két éve sikerrel működő kumáni Pajić-farmot nézte meg.

Pajićék családi vállalkozásban tizennégy éve foglalkoznak mezőgazdasággal, míg a Kumánon lévő baromfifarmot két éve kezdték kiépíteni. A gazdaságot főként állami támogatásoknak köszönhetően sikerült felfejleszteni — nyilatkozta Arsen Pajić, a farm tulajdonosa. — A létesítmény automatizálásába jelentős pénzösszeget fektettünk be azzal a céllal, hogy csökkentsük a költségvetést, amihez az államtól is anyagi segítséget kaptunk.

Rendszeresen kísérjük a pályázati lehetőségeket, és hacsak tehetjük, pályázunk. Ami még jelentős, hogy a farm teljes egészében automatizálva lett, ami azt jelenti, hogy a létesítmény vezetését, felügyeletét szinte egy ember is elvégezheti.

A találkozón a gazdák az illetékesnek az őket érintő aktuális problémákról számoltak be, így szó esett a műtrágyáról, az üzemanyag áráról, melyet közös erővel orvosolnak majd.

— Az elmúlt időszakban a mezőgazdasági miniszter több alkalommal is a község településeire látogatott — jegyezte meg Saša Maksimović polgármester. — Ez alkalommal Kumánra jöttünk. Célunk az, hogy a gazdák személyesen is találkozhassanak a mezőgazdasági minisztérium képviselőivel és a miniszterrel is, hiszen ezáltal jelentős mértékben valósulhat meg a kölcsönös kommunikáció.

A megbeszélésen a kumániak mellett jelen voltak a törökbecsei, a beodrai és a bocsári termelők is.

Fényképezte: Zséli Ágnes

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..