home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Különkiadással jelentkezik a Térkép
MTVA
2019.11.14.
LXXIV. évf. 46. szám
Különkiadással jelentkezik a Térkép

A magyar szórvány napján különkiadással jelentkezik a Térkép a Duna World-ön!

Az elfelejtett település, Avasújváros – kis magyar sziget a román települések gyűrűjében; A garamszentgyörgyi Duba Tájház – a felvidéki szórványosodás ellen küzd egy nyugdíjas házaspár; Szórványok szórványa – Maradék, a szerémségi falu.

Bethlen Gábor, erdélyi fejedelem születésének és egyben halálának évfordulóját, november 15-ét négy évvel ezelőtt, 2015-ben a Országgyűlés a magyar szórvány napjává nyilvánította. A Térkép című műsor ezúttal a Kárpát-medence azon területeit járja be, ahol a tömbmagyarságról leszakadva, szórványban élnek a magyarok. Olyan embereket és közösségeket keresnek fel, akik nagyon sokat tesznek a helyi magyarság megmaradásáért.


Adás: 2019. 11. 15. Térkép, Duna World (péntek) 19.29-től

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..