home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Kulisszatitkok nyomába ered A Hely!
MTVA
2018.11.27.
LXXIII. évf. 47. szám
Kulisszatitkok nyomába ered A Hely!

A Hely készítői ezúttal Temesvárt választották úti célul, ahol bejárták a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház épületének zegzugos folyosóit is, és bepillantottak a kulisszák mögé is.

A rendhagyó színházlátogatásra Farkas Erika műsorvezető kalauzolja a Kossuth Rádió hallgatóit.

Megtudhatjuk, hogy a kárpitos műhelyben miként készül el a díszpárnáktól a súlyos, hatalmas függönyökig minden időben. Hogy Czumbil Marika, a súgó szinte együtt lélegzik a színészekkel, szöveget tanul velük, emellett az előadásokon szinkrontolmácsol is a román nyelvű nézőknek . Az is kiderül, hogy bármelyik romantikus báltermi jelenetet nyugodtan le lehetne itt forgatni a türkiz és arany színekben játszó falak és mennyezet között.

A Mikulás-napi adásban a Micimackó szereplőivel és rendezőjével ismerkedhetnek meg a rádióhallgatók. A rendező, Kedves Emőke nem volt mindig A. A. Milne-rajongó, a színházi munka során szeretett bele a műbe és egy lépkedős társasjáték alapjára helyezte a történetet. A különleges díszletről is sok minden kiderül. Megszólalnak a gyerekszereplők: Borbély Apor, Riskó Erna, valamint a „Nyuszit” alakító Éder Enikő és nem marad ki a „Tigris”, Vass Richárd sem.

Adás: Kossuth Rádió, 2018. november. 28. (szerda) és december 6. (csütörtök) 11.07


(MTI/Kelemen Zoltán Gergely)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..