home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Külföldi újdonságok
Zvekán Péter
2023.10.20.
LXXVIII. évf. 41. szám
Külföldi újdonságok

James Blunt: Beside You — Oliver Tree: Fairweather Friends — Bella Poarch & Lauv: Crush — Timmy Trumpet, KSHMR, Bassjackers: Eternity

James Blunt: Beside You

James Blunt, eredeti nevén James Hillier Blount, mára a világ egyik legismertebb brit énekese, zenésze és dalszerzője. Gyermekkorában több hangszeren is tanult játszani, egyetemi tanulmányai után azonban családi hátterének köszönhetően a katonai pályát választotta.


James Blunt – facebook.com
A Brit Hadseregnél szolgált egészen 2002-ig, ahol a századosi rendfokozatig jutott. Röviddel leszerelése előtt kezdte el építeni zenei karrierjét, ami, mint kiderült, kiváló választás volt. 2004-ben Back To Bedlam címmel jelent meg első albuma, melyen főként lassú, lírai dalok voltak hallhatóak. Azóta már rengeteg sláger került ki a kezei közül, és folyamatosan valami újdonsággal jelentkezik. Már tudni, hogy október 27-én egy vadiúj albummal tér vissza, mely a Who We Used To Be címet kapta. A korongról elsőként a Beside You debütált, mely alapján úgy tűnik, bőven lesz részünk meglepetésekben. Azért, mert az új dal kellőképpen keveredik a manapság egyre divatosabb EDM stílussal. Nyilván volt már rá példa, hogy Blunt egy ismert DJ-jel együttműködve valamilyen gyorsabb, lüktető dallal jelentkezett, de eddig ez csak afféle kuriózum volt a zenei palettáján. Úgy tűnik, ez most változni fog. Mondjuk, ha tudjuk, hogy ennél a projektumnál ki volt a producere, akkor ez annyira nem is meglepő. Ő ugyanis nem más, mint a The Six, aki olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Marshmello, Galantis, a Clean Bandit vagy Alan Walker.

Oliver Tree: Fairweather Friends

Oliver Tree jelenleg a világ egyik legkülöncebb előadója, aki nem is annyira a zenéjével tűnik ki, mint inkább a kinézetével és az eszeveszett interjúival. Még csak nemrég, egészen pontosan szeptember 29-én jelent meg a legújabb lemeze, mely az Alone In A Crowd címet viseli. Erről már több track is megjelent, olyanok, mint a Bounce, a One and Only és az Essence, melyeket most negyedikként a Fairweather Friends követ. Utóbbi már átlépte a 3 millió megtekintést a YouTube-on.

Bella Poarch & Lauv: Crush

Denarie Bautista Taylor, ismertebb nevén Bella Poarch, egy filippínó származású amerikai közösségimédia-személyiség és énekes, aki szinte a semmiből tört elő. Nagyon jó időben vágott bele a TikTok világába, és relatív rövid idő alatt érte el, hogy ő legyen az egyik legnépszerűbb TikTok-felhasználó a Fülöp-szigetekről. Nyilván tisztában volt vele, hogy ez a hirtelen jött hírnév csak ideg-óráig tart, ezért úgy döntött, hogy éneklésbe kezd — első dala 2021 májusában jelent meg Build a Bitch címmel.

A TikTok sikereire visszatérve, népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a 2023. február 8-ai állás alapján több mint 92 millió követője volt, ezáltal ő a harmadik legtöbb követővel bíró kreátor Khaby Lame és Charli D’Amelio mögött.

Most ismét egy újdonsággal jelentkezik, melyet Lauvval közösen készítettek el — ez a Crush. Az előző dalához képest ez jelentősen visszafogottabb és dinamikájában is lassúbb, de nyilván még ő is keresgéli a helyét. A dal természetesen egy videóklippel debütált, mely az utolsó pillanatban még vissza tudja hozni a nyár hangulatát.

 

Timmy Trumpet, KSHMR, Bassjackers: Eternity

Igazi nemzetközi együttműködés tanúi lehetünk, hiszen az ausztrál sztár, DJ Timmy Trumpet ezúttal az amerikai lemezlovassal, KSHMR-rel és a holland elektronikus duóval, a Bassjackersszel állt össze ahhoz, hogy elkészítse legújabb trackjét, az Eternityt. Végeredményben a trió ötvözi a modern és az old school EDM-et, egy igazi bangert alkotva, mely nemcsak a rádiókban, de a klubokban is megállja a helyét.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..