home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Kucsera Géza szabadkai polgármester húsvéti jókívánsága
Kucsera Géza polgármester
2006.04.11.
LXI. évf. 15. szám

Az önkormányzat, a munkatársaim és a magam nevében áldott, boldog Húsvétot kívánok mindazoknak a polgároknak, akik a Gergely-naptár szerint ünnepelik Krisztus feltámadását. A feltámadás az európai hagyománynak az a nagy ünnepe, amely az örömről szól. Olyan örömről, amelyet a szenvedés, a megpróbálta...

Az önkormányzat, a munkatársaim és a magam nevében áldott, boldog Húsvétot kívánok mindazoknak a polgároknak, akik a Gergely-naptár szerint ünnepelik Krisztus feltámadását.
A feltámadás az európai hagyománynak az a nagy ünnepe, amely az örömről szól.
Olyan örömről, amelyet a szenvedés, a megpróbáltatás és a megbocsátás előz meg.
Hagyományaink és a hit, amely az emberség próbájaként és győzelmeként állhat mindenki előtt, Húsvétkor teljesedik be. Az ezt megelőző hetek böjti időszakában a testet korlátozva a lélek tájaira figyelünk, arra jut több idő.
A lélek pedig egyszerre készül fel a tavasz befogadására, ami a Húsvéttal egybefonódó ünnep - a fészek, a tojás ezt szimbolizálja.
A néphagyomány ezen kedves szokása azért is fontos, mert a Húsvét fenséges örömét a mindennapok kedvességébe viszi át.
Hajlamosak vagyunk komoran megélni a kereszténységet és annak ünnepeit, és ha életünk megpróbáltatásaira gondolunk, akkor mélyen érint bennünket nagycsütörtök és nagypéntek szenvedésliturgiája. De sose feledkezzünk el a Húsvét felszabadító öröméről, hiszen ez az öröm vallása, ami tud a tavasz érkezéséről, a termékenységről és az emberi sors megújulásáról.
Tudjunk örülni, és bizalommal fordulni a jövőbe - ez a Húsvét üzenete.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..