home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Kucsera Géza hatalmas küzdelemben győzött
2004.10.06.
LIX. évf. 40. szám
Kucsera Géza hatalmas küzdelemben győzött

Kucsera Géza szavazSzabadka, Topolya, Magyarkanizsa, Kishegyes és ÓbecseHatalmas küzdelemben, de győzött Szabadkán Kucsera Géza, a VMSZ jelöltje a polgármesteri tisztségért folytatott küzdelemben. Kucsera 25 017 szavazatot kapott, míg ellenfele, dr. Oliver Duliæ 24 904-et. 113 szavazat dönt...

Kucsera Géza szavaz

Szabadka, Topolya, Magyarkanizsa, Kishegyes és Óbecse
Hatalmas küzdelemben, de győzött Szabadkán Kucsera Géza, a VMSZ jelöltje a polgármesteri tisztségért folytatott küzdelemben. Kucsera 25 017 szavazatot kapott, míg ellenfele, dr. Oliver Duliæ 24 904-et. 113 szavazat döntött tehát Szabadkán a polgármester személyéről.
Topolyán Bábi Attila, a VMSZ jelöltje diadalmaskodott 6151 szavazattal. Ellenfele, a független Hadzsy János 5440 szavazatot kapott. Magyarkanizsán bejött a papírforma. Körmöci Károly, a Vajdasági Reformisták jelöltje 5646 szavazattal győzött a VMSZ-es Bacskulin Istvánnal szemben, aki 3432 szavazatot szerzett. Kishegyesen a VMSZ jelöltje, Szűgyi István 2291 szavazatot kapott, s így lett polgármester, míg az SZSZP jelöltje, Vušuroviæ Veselin 1349 szavazatot szerzett. Óbecsén Varga F. József, a VMSZ jelöltje 6300 szavazatot kapott, s alulmaradt Ðorðe Pretin Badžával (NDP) szemben, aki 7200 szavazatot kapott.
A tartományban Szabadkán az egyéni jelöltek közül László Gyula (VMDP), Mirko Bajiæ (NDP) és dr. Korhecz Tamás jutott be az újvidéki báni palotába. Topolyáról Egeresi Sándor (VMSZ), Magyarkanizsáról Tácsi Béla (Vajdasági Reformisták) vette sikerrel az akadályt a tartományi parlamentbe való bejutásért folytatott küzdelemben. Óbecsén Jakab Tibor, a VMSZ jelöltje jutott be a tartományi parlamentbe.
Kucsera Géza és Kasza József a választási eredményekkel kapcsolatban a következőket nyilatkozta:
Kucsera Géza, Szabadka polgármestere:
-- Megköszönöm a szabadkaiak támogatását. A szoros eredmény azt mutatja, hogy a jövőben jóval nagyobb konszenzusra lesz szükség a város irányításához. Engem ez nem zavar, mert eddig is s ezután is vallom, hogy minden szabadkai polgármestere kívánok lenni.
Kasza József, a VMSZ elnöke hétfő hajnalban az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy nagyon fontos, hogy Szabadkán sikerült -- ha szoros versenyben is -- megőrizni a polgármesteri tisztséget, s Kucsera Géza a következő négy évre is megkapta a mandátumot. Szabadkán ,,egy kisebbfajta népszavazás volt a magyar és a szláv választók körében", ezért is fontos a győzelem -- mondta a pártelnök, aki szerint az is lényeges, hogy a VMSZ megtarthatja a polgármesteri széket Zentán, Topolyán és Kishegyesen. A VMSZ elnöke szerint nem lehet messzemenő következtetéseket levonni abból, hogy eddig hét, s most ,,csak" négy helyen lesz polgármestere a pártnak, illetve abból, hogy megfogyatkozott önkormányzati képviselőinek a száma. Emlékeztetett arra, hogy négy évvel ezelőtt merőben más választási szabályok és körülmények között zajlott a választás, a polgármestereket például nem közvetlenül választották meg.
,,Nem lehet azt mondani, hogy vesztett a VMSZ, amiért hét polgármesterből maradt négy. A párt a lehető legtöbbet hozta a jelenlegi választási törvények szerint. A VMSZ szerintem szolid és elfogadható eredményt ért el" -- mondta Kasza.
Szabó Attila felvétele

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..