home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Községi verseny Csantavéren
2012.03.14.
LXVII. évf. 11. szám
Községi verseny Csantavéren

Március 4-én a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában tartották meg a községi szintű magyar nyelv és nyelvhelyességi versenyt. A megméretésen 12 általános iskola 61 tanulója vett részt. Szedlár Erika iskolaigazgató ünnepélyes nyitóbeszéde után bemutatkozott a kórus és elhangzott néhány...

Március 4-én a csantavéri Hunyadi János Általános Iskolában tartották meg a községi szintű magyar nyelv és nyelvhelyességi versenyt. A megméretésen 12 általános iskola 61 tanulója vett részt. Szedlár Erika iskolaigazgató ünnepélyes nyitóbeszéde után bemutatkozott a kórus és elhangzott néhány szavalat is.
A versenyzőknek 90 percük volt a feladatlapok kitöltésére. Egyik-másik korosztálynak talán a vártnál kicsit nehezebb feladatsor jutott, mégis jó eredmények születtek.
Az 5. osztályosok korcsoportjában I. helyezett Szabó Lóránt (Hunyadi János) és Fábián Dániel (Széchenyi István) lett, II. helyezést ért el Tóth Emese (Majsai úti iskola) és Fogas Arnold (Széchenyi István), III. helyen Osztronkovics Trisztán (Hunyadi János), Bártol Nikoletta (Ivan Goran Kovačić), Suity Teodóra (Jovan Mikić) és Darazsac Dániel (Jovan Jovanović Zmaj) végzett. A 6. osztályosok közül I. helyezett Juhász Rebeka (Hunyadi János) és Vajda Stella (Majsai úti iskola), II. helyezett Bellér Roland (Petőfi Sándor), III. helyezett pedig Jenei Dorina (Đuro Salaj) és Tóth Johanna (Jovan Jovanović Zmaj) lett. A 7. osztályosok csoportjában I. helyen Korhecz Réka (Miroslav Antić) és Berényi Sarolta (Petőfi Sándor) végzett, II. helyezett Ander Patrícia (Hunyadi János), III. helyezett László Roland (Október 10.) lett. A 8. osztályosok legjobbjai: Hubai Dóra (Hunyadi János), Huszár Lídia (Vuk Karadžić) és Samu Ágnes (Miroslav Antić), II. helyezett Vásárhelyi Vivien (Széchenyi István) és Rudić Szécsényi Lilla (Jovan Mikić), III. helyezett Nagy György Anikó (Petőfi Sándor), Bodócsi Anita, Csupák Viktória (Széchenyi István) és Horváth Barbara (Miroslav Antić).
A helyezést elért tanulók továbbjutottak a körzeti versenyre.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..