home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Községi szavalóverseny Óbecsén
K.E.
2013.03.06.
LXVIII. évf. 10. szám
Községi szavalóverseny Óbecsén

Február 20-án 133 általános és középiskolás mutatta be szavalótehetségét az óbecsei Népkönyvtárban: a helyi Petőfi Sándor, Zdravko Gložanski, Sever Đurkić, Samu Mihály, Bratstvo, a péterrévei Samu Mihály, a bácsföldvári Svetozar Marković, az óbecsei Gimnázium és a Műszaki Iskola tanulói.

Toll Irén könyvtáros köszöntötte a megjelenteket:
— A vers összeköt. Aki verset mond, az nem lehet magányos, mert a költők barátságával büszkélkedhet, és elmenekülhet a világukba.
Az igazgatónő, Sormaz Izabella bemutatta a bírálóbizottságot: Igor Pavlovićot, a Szerb Nemzeti Színház színészét, Ferenc Juditot, az Újvidéki Színház művészét, Stefanov Máriát, az óbecsei Népkönyvtár könyvtárosát, francia nyelv és irodalom szakos tanár, valamint Boldizsár Anna magyar nyelv és irodalom szakos, mesterképzést végzett tanárt, a könyvtár gyakornokát.
A három kategóriában zajló vetélkedőt Toll Irén és Radojević Magdolna vezette. A magyar és a szerb anyanyelvű diákok egyenlő eséllyel indultak a legjobbaknak járó címért.
A négytagú bizottság döntése értelmében a következő eredmény született:
Az alsósok kategóriájának továbbjutói: Kákonyi Balázs (Petőfi Sándor iskola), Milana Despotović (Sever Đurkić iskola) és Strahinja Lam (Sever Đurkić iskola).
A felsősök csoportjának díjazottjai: Una Obradović (Sever Đurkić iskola), Sava Radović (Zdravko Gložanski iskola) és Molnár Kinga (Petőfi Sándor iskola).
A középiskolások legjobbjai: Berta Ágota (Gimnázium), Kovács Boglárka (Gimnázium) és Stasa Subotički (Műszaki Középiskola).
A továbbjutók a március 7–ei szabadkai döntőn vesznek részt.
 

Képgaléria
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..