home 2024. május 19., Ivó napja
Online előfizetés
Közösségépítés, kapcsolati tőke, új pályázatok
(Tha)
2023.12.12.
LXXVIII. évf. 49. szám
Közösségépítés, kapcsolati tőke, új pályázatok

Az idén alakult Vajdasági Magyar Vállalkozók (VMV) és a Vajdasági Magyar Borászok Egyesületének (VAMABO) szervezésében rendezték meg Zentán, a Royal Szállóban a Vajdasági Magyar Vállalkozók évzáró rendezvényét — első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal. Az eseményen a tartomány területéről mintegy 150 vállalkozó vett részt, valamint jelen volt Juhász Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség Intézőbizottságának elnöke, a Prosperitati Alapítvány ügyvezetője, a VMSZ tartományi választási listájának a vezetője is.

Az összejövetel résztvevőit elsőként a házigazdák nevében Tóth Tamás, a VMV elnöke köszöntötte, aki kijelentette, sikerült elindulni azon az úton, amelyet terveztek, ez pedig elsősorban a közösségépítés, minél több vajdasági magyar vállalkozó összekapcsolódása.

— A másik fontos célkitűzésünk, hogy minél több szakmai tanfolyamot, képzést szeretnénk szervezni. A Prosperitati Alapítványnak, illetve a nemzetpolitikáért felelős államtitkárságnak köszönhetően egy még nagyobb közösségbe tudunk bekapcsolódni, a Kárpát-medencei vállalkozók közösségébe, ahol több mint tízezer vállalkozóval vehetjük fel közvetlenül a kapcsolatot, megteremthetjük a feltételeket az együttműködésre.

Méhes Béla, a VAMABO elnöke elmondta, nagyon fontosnak tartja, hogy a vállalkozók megismerjék egymást, majd a vajdasági magyar borászokat, borászatokat tömörítő egyesületet mutatta be. Hozzátette, a megalakuláskor nagy segítséget nyújtott nekik a Vajdasági Agrárszövetség. Céljuk, hogy széles körben ismertté tegyék a vajdasági borokat, jelen pillanatban pedig egységes arculat kialakításán dolgoznak.

Juhász Bálint hangsúlyozta, az elmúlt év igen intenzív és a vállalkozói közösség megerősítése, fölépítése szempontjából nagyon fontos időszak volt. Megemlítette a mentorprogramot, a sikertörténeteket, a jelenlévők közötti szövetséget.  

— Aki eddig regisztrált, hamarosan része lesz a vállalkozói adatbázisnak és az online platformnak. Ez arra lesz jó, ha valaki keres egy terméket, amit meg szeretne venni, egy szolgáltatást, kivitelezési munkát, amivel meg szeretne valakit bízni, néhány kattintással megtalálhatja azt, amire szüksége van. Az is örvendetes tény, hogy új pályázatokat tudtunk kiírni, mintegy 10 millió euró összegben, ami a mezőgazdasági termelőknek és a vállalkozóknak szól. Szeretnénk az eddigi 14 000 sikeres pályázó számát még legalább 1000-rel növelni — emelte ki Juhász Bálint. Hozzátette még: — Hat nap múlva, december 17-én két 6-ossal tudjuk megmutatni a közösség erejét. Én erre kérlek benneteket, és erre szeretnék veletek szövetkezni, ugyanis nem zsákbamacskát árulunk, hanem megyünk tovább az eddigi úton. Igyekszünk további lehetőségeket kiharcolni, de mindezt csak akkor tehetjük meg, ha meglesz az erőnk hozzá.

Juhász Bálint nyilatkozatában rámutatott, a kapcsolati tőke legalább annyira fontos a fejlődésben, a piaci helytállásban és a lehetőségek megteremtésében, mint a projektumok. Ezért ez év októberében egy erős, 200 aktív főt számláló vállalkozói közösséget hoztak létre. De december 17-e a közösségi erő demonstrálásáról is szól.

Fényképezte: Horváth Zsolt

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..