home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Közösen, összefogva
2016.01.25.
LXXI. évf. 3. szám

Dr. Korhecz Tamás: a vajdasági magyar közösség egy demográfiai katasztrófa kellős közepén van — A Magyar Nemzeti Tanács korábbi elnöke, a Magyar Mozgalom alapító tagja szerint az ember képzeletének a saját személyisége szab határt, mint mondja, korábban elképzelhetetlennek tartotta, hogy az MNT-s programokat csak azért nem viszik tovább, mert a vele és a „holdudvarával” való leszámolás minden másnál fontosabb.

* 2014-ben a Magyar Nemzeti Tanács elnöke többször is elmondta, hogy megbízatása végén politikai nyugdíjba vonul. Úgy tűnik, hogy ezt a döntését felülbírálta. Miért?

— Ha valaki figyelmesen végigolvasta mindazt, amit a mandátumom végén nyilatkoztam, az előtt világos, hogy nem azt mondtam, hogy a közéletből vonulok vissza, hanem hogy a továbbiakban nem vállalok semmilyen politikai tisztséget. Már akkor is azt állítottam, hogy egy ember, akit a közösség és a közélet olyan mértékben foglalkoztat, mint engem, az nem mehet úgy politikai nyugdíjba, hogy teljesen passzív, érzéketlen marad a közösségi ügyek iránt. Miután bejelentettem a visszavonulásomat, viszonylag rövid idő alatt számomra elképzelhetetlen változások következtek be.

(A dr. Korhecz Tamással készült interjút elolvashatja a Hét Nap következő számában)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..