home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
„Közösen a régióért, közösen Európáért a hagyományok jegyében”
SZ. L.
2013.08.07.
LXVIII. évf. 32. szám
„Közösen a régióért, közösen Európáért a hagyományok jegyében”

Magyarországi, erdélyi, felvidéki és vajdasági magyar népitánc-együttesek is fellépnek hamarosan Szabadkán. A „Közösen a régióért, közösen Európáért a hagyományok jegyében” elnevezésű projekt keretében országonként 60-60 táncos mutatkozik be az Interetno Fesztivál színpadán.

A fellépőkkel már több éve szoros kapcsolatot ápol a rendezvény házigazdája, a Népkör Magyar Művelődési Központ — mondta el Bodrogi Hajnalka, az intézmény munkatársa. A hamarosan megvalósuló program célja elsősorban az, hogy még közelebb vigye egymáshoz a Kárpát-medence együtteseit, kézműveseit, elmélyítve így a kapcsolatot a régióban élő emberek között is. Ennek érdekében az együttesek az esti táncpanorámákban való fellépésükön kívül különféle foglalkozásokat és workshopokat is tartanak majd Etnopolisban, így minden korosztály találhat a maga számára megfelelő programot. A projekt keretében egy kiállítással is készülnek, amelyen a Kárpát-medence kézművesi mutatják be munkáikat. A „Közösen a régióért, közösen Európáért a hagyományok jegyében” elnevezésű projektumot az Európai Unió támogatja.

Az augusztus 22-én kezdődő Interetno Fesztivál szervezői a következő hetekben értékes ajándékokat sorsolnak ki azok között, akik kedvelik a Fesztivál Facebookos oldalát. Mindössze annyit kell tenniük, hogy figyelemmel kísérik a Fesztivál híreit a közösségi oldalon, és heti egy kérdésre kell helyesen válaszolniuk. A programokról az Interetno Fesztivál, valamint a Népkör Magyar Művelődési Központ oldalán is tájékozódhatnak, valamint a Facebookon is folyamatosan új információkat osztanak meg a szervezők.
 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..