home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
,,Közösek a céljaink'
2004.11.17.
LIX. évf. 46. szám
,,Közösek a céljaink'

Saša VUČINIĆ, a községi képviselő-testület elnökeAz újonnan megalakult községi képviselő-testület titkos szavazással Saša VUČINIĆET (DP) választotta meg a testület elnökévé.Az új elnök az újságíróknak elmondta, hogy a községi parlament és a polgármester között...

Saša VUČINIĆ, a községi képviselő-testület elnöke

Az újonnan megalakult községi képviselő-testület titkos szavazással Saša VUČINIĆET (DP) választotta meg a testület elnökévé.
Az új elnök az újságíróknak elmondta, hogy a községi parlament és a polgármester között gyümölcsöző együttműködésre számít.
- Nem látom akadályát annak, hogy a város vezetősége - elsősorban a képviselő-testület és az ismételten megválasztott KUCSERA Géza polgármester - sikeresen együtt tudjon működni. A parlamentben helyet kapó pártok képviselői által aláírt koalíciós megállapodás is erről tanúskodik. Bár a kampány során több alkalommal is elhangzott, hogy a Demokrata Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség programja sokban különbözik, fontosnak tartom aláhúzni: ez nem zárja ki az együttműködés lehetőségét. Közös célunk a város további fejlesztése és polgárai számára a tolerancia és békés egymás mellett élés megőrzése. A koalíciót képező pártok által tolmácsolt különböző programokból igyekszünk kiválasztani azokat a legégetőbb feladatokat, amelyek megoldásán közösen dolgozunk majd. Itt nem személyes megoldásokról, hanem egy-egy meghatározott területről van szó, mint amilyen az infrastruktúra fejlesztése, a művelődési élet fellendítése, a szociális helyzet javítása és a gazdaság, illetve a mezőgazdaság segítése. Az önkormányzat első feladata, hogy módosítsa az alapszabályzatot, amellyel lehetővé teszi a héttagú községi tanács újabb két taggal való kibővítését. Ez azért is nagyon fontos, mert a polgármester mellé két alpolgármestert is kinevezhetünk, akiknek azonban meghatározott feladatkört kell betölteniük, túl azon, hogy ellátják az alpolgármesteri teendőket. Ily módon - a statútum módosításával - elérhető lesz, hogy nekem mint a községi képviselő-testület elnökének még egy helyettesem legyen, aki szintén konkrét feladatkörön dolgoyik majd.
Az új összetételű községi parlament legutóbbi ülésén elhangzott többek között, hogy a megválasztott elnök még nem végezte el az egyetemet, a helyettese, Edit STEVANOVIĆ pedig nyugdíjas, ezért nem biztos, hogy a megfelelő embereket választotta a demokratikus beállítottságú tömörülés, amelyet a VMSZ, a DP, a G17 Plusz és a VHDSZ alkot.
- Nem hinném, hogy ezeknek a rosszindulatú megjegyzéseknek bármi alapjuk is lenne. Szerintem a nyugdíjasoknak is ugyanúgy jogukban állt parlamenti képviselőt delegálni, de sajnos, a választások során nem sikerült tanácsnokot bejuttatniuk a testületbe. Ami az én iskolai végzettségemet illeti, azt gondolom, hogy eddigi politikai pályafutásom során bizonyítottam, és hogy azok, akik rám voksoltak, tudják, miért tették. Én csak annyit ígérhetek, hogy a községi parlament a továbbiakban sokkal kulturáltabban dolgozik majd, és egyes ellenzéki képviselőknek nem lesz alkalmuk olyan kicsinyes és felettébb fölényes megnyilvánulásokra, amelyek inkább hátráltatják, mintsem elősegítik a képviselő-testület munkáját. Az üléseket a televízió élő adásban közvetíti majd, és remélhetőleg a tanácsnokok is jobban figyelnek arra, mit mondanak, kit mivel vádolnak, és hogy tartják magukat a napirendi pontokban megfogalmazott témákhoz. Optimista vagyok, már ami a város vezetőségének a munkáját és a jövőbeni együttműködését illeti. Hiszen egyazon célokért szállunk síkra mi mindannyian: a városért és annak polgáraiért. (re)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..