Közös zenével a közös jövőért
(gyg)
2013.10.23.
LXVIII. évf. 43. szám
Közös zenével a közös jövőért

Véget ért — több száz részvevővel, gazdag pedagógiai programmal és közös táborozásokkal a háta mögött — a szabadkai és a szegedi zeneintézmények Whose is this music? (Kié ez a zene?) című kétéves IPA-projektuma, mely a klasszikus és a népzenét volt hivatott népszerűsíteni.

Az EU által társfinanszírozott rendezvénysorozatban — melyet a határ menti vidék fejlesztése végett szerveztek meg — a következők működtek közre: a szabadkai oldalról a zeneiskola, a Garden Quartet Kamaraegyüttes és az Electe — Szabadka, a szegedi oldalról pedig az SZTE Zeneművészeti Szakközépiskolájáért Alapítvány, a Zeneművészeti Kar, a Móra Ferenc Múzeum, a Vántus István Társaság, a Pro Musica Kamarakórus és a szegedi szerb ortodox egyház.

A projektum szegedi főhordozója, Újvári István a programzáró sajtótájékoztatón elmondta: az Európai Unió 105 939 euróval támogatta a határ két oldalán működő zeneintézmények együttműködését. Az összegből tizenöt rendezvény megvalósulását tudták támogatni, melyeken helyet kaptak kamarakoncertek, egyházzenei koncertek, népzene- és néptánc-produkciók, kóruskoncertek, zenepedagógia és konferencia is, a legnagyobb szabású rendezvény pedig két, Csongrád megyében rendezett zenei tábor volt.

Antal István, a szabadkai Garden Quartet Kamaraegyüttes elnöke és a szabadkai Zeneiskola korábbi igazgatója hangsúlyozta, örömére szolgál, hogy részt vehetett a projektumban, és bízik abban, hogy a rendezvény által sikerült egy lépéssel közelebb hozni a komolyzenét a közönséghez.

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Szabadkai Napló rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..