home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közös nyelvünk: a matematika
(—)
2013.04.17.
LXVIII. évf. 16. szám

Beszámoló a Győrben megrendezett XXII. Nemzetközi Magyar Matematika Versenyről

A idén Győr városában rendezték meg immár huszonkettedszer a NMMV-t. A március 14-e és 18-a között lezajló verseny vezérmondata az alábbi Vörösmarty idézet volt:

„Isten segíts! Népeknek Istene!
Tedd jóra, munkássá e nemzetet,
Hogy amihez fog óriás keze,
Végére hajtson minden kezdetet.
Add, hogy mit emberész és kéz kivíhat,
Ne várja mástól, mint szerencsedíjat.”
A NMMV egy olyan verseny, amely a diákok matematikai tudásának összemérése mellett lehetőséget biztosít a magyar fiatalok és matematikatanárok találkozására. Nagyszerű lehetőséget jelent a közös gondolkodásra, új kapcsolatok kialakítására és a régi barátságok elmélyítésére.
A rendezvényt két középiskola szervezte: a 225 éves Révai Miklós Gimnázium Horváth Péter igazgatóval az élen, valamint a 25 éves Krúdy Gyula Középiskola Nagy Attila igazgató vezetésével. Közös munkával kiválóan előkészítették a vendégek fogadását és a verseny lebonyolítását. Sajnos az ítéletidő miatt a csapatok egy része csak két nap késéssel érkezett meg, de ügyes átszervezéssel végül zökkenőmentesen lebonyolódott a verseny. Egy pannonhalmi kirándulás is megvalósult, amely után nagy izgalommal vártuk az eredményhirdetést.
A viszontagságos odautazás ellenére a vajdasági csapat tagjai is szereztek díjakat.
A tizedikes korosztályban II. díjas lett Szilá-gyi Krisztina, az újvidéki Jovan Jovanović Zmaj Gimnázium másodikos tanulója, aki elnyerte Győr városának különdíját is. Dicséretben részesült Dobó Márk, Bíró Dominik és Tokity Rudolf, a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium kilencedikes és tizenegyedikes diákjai, valamint Kanalas Dávid, a belgrádi Matematikai gimnázium tizedikes tanulója.
A verseny zárórendezvényének keretében felolvasásra került a csíkszeredai Márton Áron Líceum meghívása a XXIII. NMMV-re, amelyet 2014 márciusában szerveznek meg.
A Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium
matematikai szakaktívája

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..