home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallatjúlius 7-étől 13-áig
MTVA
2014.07.02.
LXIX. évf. 27. szám
Közmédia-javallatjúlius 7-étől 13-áig

Fábián Barna heti ajánlója — Fábián Barna 1993 óta dolgozik a közmédiában. Kezdetben az MTV Híradójának dél-alföldi tudósítója volt, majd Az Este riportere, legutóbb pedig a Ma Reggel műsorvezetőjeként találkozhattak vele a nézők. Ezt a műsorajánlót Révfülöpön, mint a Balatoni Nyár felelős szerkesztője mondja tollba.

hétfői (július 7-ei) kínálatból a Nemzetközi Díjugrató versenyt választom. Ebben két dolog motivál: az ugrásművészetét magam is gyakoroltam műugróként, másrészt nagyon szeretem a lovakat. Hamarosan forgatásra indulok: a Balaton déli partjától nem messze fekvő Karádon egy kettes fogathajtóversenyen veszünk részt. A bajnokságon huszonöt fogat indul, a látványos bemutató minden bizonnyal a nézőket is közelebb hozza a lósportokhoz. (Duna, 14.50)

Keddre (július 8-ára) a Linda című magyar tévéfilmsorozat ismétlését ajánlom. Nemcsak gyermekkori élményeimből kifolyólag választottam, hanem tévésként is kortörténeti értéknek tartom. Számomra roppant érdekes, milyen, ma már múzeumba illő, elavult számítógépet használtak, tévét néztek, milyen készülékkel telefonáltak. A történetek egy kissé bugyuták, de kedvesek és szórakoztatóak. (Duna, 11.00)

Szerdán (július 9-én) délután vetítik a Dalai láma menekülésecímű francia dokumentumfilmet. Manapság már sajnos kevesen ismerik a tibeti uralkodó szomorú történetét: miért kell emigrációban élnie. Néha napvilágot lát egy-egy hír, hogy a híres polgárjogi aktivista mely országot keresi fel, s az adott kormány fogadja-e, vagy sem, Kína hogyan fejezi ki rosszallását a látogatásával kapcsolatban stb. A dokumentumfilm bemutatja a dalai láma hányatott sorsát és törekvéseit: mi módon próbál a távolból segíteni a népén. (15.20) Maradjunk még a szerdánál, a Balatoni Nyár 8.20-kor kezdődik (M1), s a kikötői helyszínen a nézők Wolf Katival találkozhatnak, emellett az induló Balaton Sound is szerepel a témák között.

A csütörtöki (július 10-ei) Balatoni Nyár igen élvezetesnek ígérkezik, a műsor vendége Náray Erika lesz. A neves színész-énekesnő egy kevésbé ismert oldaláról mutatkozik be: a stúdió konyhájában serénykedik. A reggel másik sztárvendége Koós János lesz, ezértvárhatóan humorban sem lesz hiány. Azízletesételeket„megöntözhetjük” a Csopaki Fröccsöntő és Pálinkanapok termékeivel, hiszen e fesztivál is szerepel az előzetes programban. (M1, 8.20—10.05)

Talán önző vagyok, de a hétvégére ismét a saját műsoromat helyezem előtérbe. Szokás szerint két balatoni települést mutatunk be: szombaton (július 12-én) Balatonboglár, vasárnap(július 13-án) pedig Alsóörs életével ismertetjük meg a nézőket. A háromperces bemutatkozófilm után az adott település művészeti együttesei, elszármazottjai szórakoztatják az egybegyűlteket, s az érkezők gasztronómiai ínyencségeket is készítenek. (M1, 6.50—9.00)

A héten minden bizonnyal külhoni témák is napirendre kerülnek, híres üdülőhelyekre, nevezetességekre hívjuk fel a figyelmet.

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..