home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat szeptember 4-étől 10-éig
MTVA
2017.09.02.
LXXII. évf. 35. szám
Közmédia-javallat szeptember 4-étől 10-éig

Németh Péter heti ajánlója

Németh Péter kiemelt szerkesztő a testnevelés-kommunikációs szakon szerzett diplomáját először győri televízióknál kamatoztatta. Mintegy három éve lépte át az MTVA küszöbét, s két hónapja az M1 sportarcaként, illetve műsorvezetőként találkozhatnak vele a nézők.

 

Hétfőn (szeptember 4-én) a Kettős kockázat című bűnügyi filmen akadt meg a tekintetem. A főszerepet az egyik kedvencem, Tommy Lee Jones alakítja. Ellentétben Robert De Niróval, aki egyre bugyutább mozikban tűnik fel, a kiváló Oscar-díjas színész játéka megmaradt a régi, a nézők által elvárt magas színvonalon. Akármilyen figurát testesít meg, markáns karaktere sikerre viszi a filmet. (Duna, 23.50)

Kedden (szeptember 5-én) 10 órakor kezdődik az Eszembe jutottál című magazin. Talán azért is kedvelem, mert ez idő tájt autóban ülök, s mindig a műsorra kapcsolok. Nagyon tetszik a műsorvezető, Iller Bálint egyéni, hol gyors, hol visszafogott stílusa és kiváló zenei válogatása. (Petőfi rádió, 10.03)

Aki esetleg lemaradt a hét magyar válogatott találkozóiról, az M4-en szerdán (szeptember 6-án) pótolhatja. A férfi-kosárlabdaválogatottunk tizennyolc év után jutott ki az Európa-bajnokságra, és Románia, a házigazda ellen játszik. A házigazdával mindig nagy izgalom szerepelni, de ne feledjük, a meccsnek a kincses város, Kolozsvár ad otthont (9.45.). A Magyarország—Portugália világbajnoki selejtező mérkőzés különösen érdekesnek ígérkezik, hiszen az Eb-n nagy meccset vívtunk. Nem mondom, hogy győzünk, de az andorrai fiaskó után -- s a hazai közönség előtt -- a magyar válogatott mindent megtesz a győzelemért. (23.50)

Csütörtökön (szeptember 7-én) is maradjunk a sportnál. A Szeged—Tatabánya kézilabda-rangadó igazi csemegének tűnik, mivel a Tisza-parti város csapata mind a magyar bajnokságban, mind pedig a magyar kupában mindig ott van a második helyen. Egyelőre a Veszprém egyeduralma megtörhetetlen, de talán valamikor a Szegednek is kijöhet a lépés. Ugyanez igaz a Tatabányára is, hiszen tavaly a bronzérmet szerezte meg, így két dobogós csatájának lehetünk tanúi. (M4, 18.15)

Jóllehet nincsen még gyermekem, de tiszta szívből ajánlom minden srácnak pénteken (szeptember 8-án) az M2 gyermekműsorait. Ilyen mesékre, s nem a mostanában népszerű produkciókra van a kicsiknek szükségük. Ezeknek a történeteknek van tanulságuk, hétköznapi szituációkat dolgoznak fel, és nincs bennük agresszivitás. Jómagam is ezeken nőttem fel, és a javamra szolgáltak.

Szombatra (szeptember 9-ére) két labdarúgó-mérkőzésre hívom fel a figyelmet. A Ferencváros—Vasas fővárosi rangadó (M4, 17.30) után kezdődik az Újpest és a Puskás Akadémia meccse (20.15). Az utóbbi azért is tűnik számomra érdekesnek, mert amíg az Újpest felemásan szerepelt, addig a Puskás az előző fordulóban megszerezte első győzelmét a bajnokságban. Lehet, hogy megtört a jég, és Pintér Attila együttese elkezdi a felzárkózást.

A vasárnap (szeptember 10-e) délutáni ejtőzéshez jól illik a Petőfi rádió Hétvégén eszembe jutottál című műsora. Sipos Dávid Günthernek kellemes az orgánuma, régi motoros az adón, és remek zenéket játszik. (16.03)


A nyitóképen Némett Péter (Zih Zsolt felvétele)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..