home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat szeptember 26-ától október 2-áig
MTVA
2016.09.25.
LXXI. évf. 38. szám
Közmédia-javallat szeptember 26-ától október 2-áig

Szénási József heti ajánlója — Szénási József a turai cigánytelepen nevelkedett, és tehetségének, szorgalmának köszönhette felvételét a közmédiába. A Roma magazinban, a P’amendében és más nemzetiségi műsorokban, valamint külhoni magazinokban találkozhatnak vele a nézők és a hallgatók.

A Roma magazin szerkesztői olyan pozitív példákat sorakoztatnak fel, amelyek a többségi társadalom részére is érdekesek lehetnek. A félórás adás követendő életpályákat mutat be, zenészek, művészek osztják meg gondolataikat. (Hétfő, szeptember 26-a, Duna, 7.25)

A Napközben igazi — mindenkinek ajánlható — interaktív műsor. A mai rohanó világban szükségünk van ezekre az izgalmas témákon alapuló, nyugodt beszélgetésekre. A műsor szellemi élményt nyújt a hallgatóknak, mert nemcsak a celebekről szól a világ, hanem inkább rólunk, hétköznapi emberekről. (Kedd, szeptember 27-e, Kossuth rádió, 9.00)

Szerdán (szeptember 28-án) a Maradj talpon! kvízműsorra hívom fel a figyelmet. Igazi kikapcsolódást nyújt Gundel Takács Gábor jó hangulatú műsorvezetése, aki — játékos formában — hatékonyan bővíti az emberek lexikális tudását is. Néha magam is izgatottan keresem a megoldást, s örülök, ha eltaláltam a helyes választ. (Duna, 19.40)

Csütörtökre (szeptember 29-ére) egy klasszikus filmet ajánlok, a Csend és kiáltást. A történet a Tanácsköztársaság bukása után játszódik, a drámában az akkori politika és a tanyasi ember életszemlélete tör felszínre. Jancsó Miklós moziját olyan híres színészek vitték sikerre, mint Törőcsik Mari és Latinovits Zoltán. (Duna, 0.20)

A pénteki (szeptember 30-ai) Népzene műsort a Bartók rádióban Sebő Ferenc szerkeszti. A neves zenész azt a világot mutatja be, amelyben a roma társadalom tagjai is bizonyíthatják tehetségüket. Nagyszerű zenészek, művészek muzsikálhatnak együtt, és ne feledjük, a zene mindig közösségépítő erő. (12.05)

A Jelenlét roma közéleti műsorban szombatonként izgalmas riportokat hallhatunk az ország különböző tájairól. A helyi közösségek gondjairól, a felzárkóztató programokról és az egyéni kezdeményezésekről számol be a magazin. Talán ez a műsor is hozzájárult ahhoz, hogy a roma társadalom életében is kedvező jelek mutatkoznak: egyre több a diplomás fiatal, az egyházak szerepvállalása nyomán a cigány szakkollégiumok is sokat tesznek a roma értelmiség kinevelésében. (Október 1-je, Kossuth rádió, 17.06)

Vasárnap (október 2-án) egy kicsit hazabeszélek, és a saját műsoromat ajánlom. A Jelenlét roma kulturális magazin palettája rendkívül széles, az érdeklődők megismerhetik a tehetséges roma labdarúgókat, bepillanthatnak a 100 Tagú Cigányzenekar életébe. Büszkén adtunk hírt róla, hogy a szellemi kulturális örökség magyar nemzeti jegyzéke a Rajkó-módszer örökségelemével bővül. Olyan híres klasszikus zenészeket mutatunk be hétről hétre, mint Balázs János zongoraművész, aki méltó utódja a legendás Cziffra Györgynek. (Kossuth rádió, 17.06)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..