home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 30-ától november 5-éig
MTVA
2017.10.29.
LXXII. évf. 43. szám
Közmédia-javallat október 30-ától november 5-éig

Zsuráfszky Zoltán heti ajánlója

Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas, kiváló művész a Magyar Nemzeti Táncegyüttes ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője. A nézők novemberben a Fölszállott a páva népzenei és néptánc-tehetségkutató zsűritagjaként találkozhatnak vele a képernyőn.

 

Nem szégyellem, rendszeres tévénéző vagyok. Menedzserként, vezetőként szükségem van a naprakész politikai, gazdasági és kulturális információkra. Az M1 hírcsatorna Híradóját gyakran, így hétfőn (október 30-án) is megnézem. A hírműsor részletesen tájékoztat a világban és a Magyarországon történtekről (19.30). Még egy programot ajánlok erre a napra, mégpedig a Család—barátot. Gyakran nézzük a feleségemmel ezt a kedves műsort. A család számomra nagyon fontos: október 24-én voltunk harmincegy éves házasok, a frigyből négy gyermekünk született, és két unokánkra is büszkék vagyunk. Már többször kaptunk meghívást a műsor szerkesztőitől, de a „családi tanács” egyelőre nem állt rá a nyilvános szereplésre (10.25). Aki korán kel, az másnap hajnalban tekintheti meg az ismétlést. (Kedd, október 31-e, 4.25)

Szerdán (november 1-jén) a Bartók rádió Népzene — itthonról című összeállításában már a másnapi halottak napjára emlékeznek. Kulturális örökségünk fontos része a halottkultusz, a halott-téma, mely a táncművészetben és a zenében a haláltánc műfajában jelenik meg. Hozzám is közel áll a kérdéskör, és nyitott vagyok arra, hogy ezt a kényes témát is színpadra vigyem. (12.05)

Csütörtökön (november 2-án) igen későn sugározza az M5 ifjúkorom kedves filmjét, a Sörgyári capricciót. Éppen a napokban láttam egy beszélgetést a mozi rendezőjével, Jiří Menzellel, aki a Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál vendégekét nyilatkozott. Nagyon szimpatikus volt számomra, ahogy az Oscar-díjas művész a magyarokról és a filmművészetről beszélt. (1.45)

A péntek (november 3-a) már a Fölszállott a páváról szól. A keszthelyi és a tatabányai területi válogató (20.25) előtt a Ridikülbe Novák Péterrel és Berecz Istvánnal kaptunk meghívást (17.00). Egyébként már nagyon várom a novemberi adásokat, melyek számomra — a tévé nyilvánossága által — a műfajunk nyitottságát is jelképezik. Soha nem lehet megunni ezt a nagy, Kárpát-medencei seregszemlét, a világ magyarságának igazi ünnepét.

Kun Miklós műsora, a Rejtélyes XX. század az M5-ön látható szombaton (november 4-én). Nagyon élvezem, ahogy a történész a lenini és a sztálini korszakot taglalja, illetve a nagy változással, a peresztrojkával foglalkozik. (15.45)

A vasárnapi (november 5-ei) kínálatból a Magyarország, szeretlek! műsorra hívom fel az olvasók figyelmét. Hazabeszélek, mivel a Nemzeti Táncegyüttes művészei éppen ebben az adásban szerepelnek: három pár egy Küküllő menti tánccal kedveskedik a nézőknek. (Duna, 19.35)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..