home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 3-ától 9-éig
MTVA
2016.10.01.
LXXI. évf. 39. szám
Közmédia-javallat október 3-ától 9-éig

Visy László heti ajánlója — Visy László első riportját negyven évvel ezelőtt készítette. 1978-tól a közmédiában a Kossuth rádió Szombat délelőtt című műsorának riportereként találkozhattak vele a hallgatók. Később a Krónika műsorvezetőjeként ő adott hírt először a romániai forradalom kitöréséről.

A Petőfi rádió Csúcsforgalom című autós magazinját sok éven át vezette. Amellett, hogy több műsorban, változatos műfajokban is kipróbálhatta magát, ízig-vérig riporter maradt.

Hétfőn (október 3-án) a Déli harangszó egy nagyon rövid, de annál figyelemreméltóbb műsor. Rádiótörténeti szempontból is értékes: hároméves volt a Magyar Rádió, amikor először közvetítettek élő műsort az Egyetemi templomból. Tizenhat éve naponta más-más település harangja hallható. A helytörténeti adalékok és a harangzúgás együtt egy-egy hely „névjegye”. A Kárpát-medence harangjainak hangját immár több ezer felvétel őrzi, a gyűjtemény pedig felbecsülhetetlen érték. (Kossuth rádió, 12.00)

Ahogy a hét öt napján, úgy kedden (október 4-én) is érdemes meghallgatni a Hely című műsort. Farkas Erika vérbeli riporter, aki láttat, benne él a szituációban, humora és munkabírása pedig lebilincselő. Gyakran hallani a hangján, hogy mosolyog, ami manapság üdítő kuriózum, és képes arra is, hogy megnyissa a hallgatók szívét. (Kossuth rádió, 11.07)

Szerdán (október 5-én) este televíziót nézek. A Szabadság tér ’56 a mindannyiunk számára fontos ügy történelmi előzményeit mutatja be, mindezt korszerű képi és formavilággal hozva közel a nézőkhöz (Duna, 20.50). A Szamárköhögés című magyar film cselekménye szintén 1956-ban játszódik, a főszerepeket színészóriásaink: Törőcsik Mari és Garas Dezső alakítják. (Duna, 21.45)

Csütörtökön (október 6-án) a Napközben adását érdemes meghallgatni. Arról szól, ami az embereket érdekli. Aktuális, és az a legnagyobb előnye, hogy amit közvetít, az a hétköznapi életben hasznosítható. Banner Géza műsorvezető könnyed, laza és eredendően kedves hangvétele magával ragadó. (Kossuth rádió, 9.00)

Pénteken (október 7-én) reggel ne mulasszák el a nemrégiben indult kulturális csatornán megtekinteni A magyar Golgota — Aradi emlékhelyeken Katona Tamással című műsort, mely különleges, és a nemzeti gyásznaphoz valóban méltó program. (M5, 9.20)

Szombaton (október 8-án) a Vers napról napra hiánypótló volta miatt is érdekes lehet. Régen gyakrabban találkozhattunk költeményekkel a lapokban is, manapság viszont alig van rá alkalom. A felvételeken kiváló színészek szavalják vagy maguk a költők mondják el verseiket. A produkciókat áthatja az előadó személyisége, ami növeli az előadott szöveg értékét. (Kossuth rádió, 20.55)

Vasárnap (október 9-én) az éjszakai Rádiószínházban Dragomán György A fehér király című regényéből készült remek hangjáték befejező részét hallgathatják meg Gothár Péter rendezésében. (Kossuth rádió, 1.03)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..