home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 24-étől 30-áig
MTVA
2016.10.23.
LXXI. évf. 42. szám
Közmédia-javallat október 24-étől 30-áig

Gudovics Éva heti ajánlója — Gudovics Éva hírszerkesztő-hírolvasó, műsorvezető 2008 óta dolgozik a közmédiában. Iskoláskorától rádiózik, a szélesebb körű hallgatóság a Petőfi és a Kossuth rádió adásaiban ismerhette meg a hangját, több éven át volt a Krónika munkatársa. Vasárnaponként a Kossuth rádióban a Harminc perc alatt a Föld körül nemzetközi magazinműsorral jelentkezik.

Hétfőn (október 24-én) késő este a vicces, egy kicsit abszurd sorozat, a Munkaügyek IrReality Show aktuális részét érdemes elcsípni. Ez a produkció nemzetközi szinten is megállja a helyét, ismert és a publikum által nagyra tartott színészeink szerepelnek benne. (Duna World, 0.30)

Kedd (október 25-e) délutánra — mivel magam is a hírterületen dolgozom, tehát „híres” vagyok — szeretettel ajánlom a Hetedhét Gyerekhíradó adását, melyben játékos formában dolgoznak fel gyerekeknek szóló témákat. Állatok születéséről, érdekes rekordokról, izgalmas kulisszatitkokról tájékozódhatnak a kis nézők. Az M2 csatorna napközbeni, gyermekeknek szóló kínálatát különösen értékesnek tartom, a régebbi magyar mesefilmek ismétlése üdítő színfolt az új keletű, pörgősebb filmek világában. (16.40)

Szerdán (október 26-án) a Dankó rádió Népek dala — folkzene műsorában a nóták helyett a világzenéé a főszerep: magas színvonalú, hangszeres muzsikát közvetít a világ minden tájáról. A naponta hallható műsor korosztálytól függetlenül mindenkihez szól, aki az igényes és a változatos zenét kedveli. (21.05)

Csütörtökön (október 27-én) a Közelről adását hallgatom meg. Ez a közéleti, szórakoztató sorozat aktuális, érdekes témákat dolgoz fel interjúk formájában, naprakész információkkal. Sokszor érkeznek a felvételre állatok is, ha például állatkertekről vagy éppen vakvezető kutyákról esik szó a műsorban. (Kossuth rádió, 15.35)

Pénteken (október 28-án) ne hagyják ki a Regényes történelem soron következő részét. A műsor tematikája nagyon érdekes: tévhiteket, babonákat állítanak szembe a tényekkel. A legendák nyomába eredve olyan kérdésekre keresik a választ, hogy hol lehet Árpád sírja, és ki volt valójában Anonymus. (Kossuth rádió, 15.10)

Szombaton (október 29-én) a Szombat reggel műsorával fogom kezdeni a napot. Ez egy nemzetközi műsor, mely Latin-Amerikába, Afrika messzi vidékeire is elkalauzolja a hallgatót (Kossuth rádió, 6.00). Utána, hogyha könnyedebb szórakozásra vágyom, a Szellem a fazékból-t választom. Jó hangulatú a műsor: sütnek-főznek benne, a fröccs különböző fajtáiról is sokat megtudhatunk, és nem hiányoznak belőle a szépirodalmi utalások sem. (Kossuth rádió, 9.30)

Vasárnap (október 30-a) délután a Lemezelő első részében muzsikuslegendákat mutatnak be, akik mindmáig nagy hatással vannak a komolyzenére. A második részben ismert művészek, színészek, rendezők és karmesterek saját kedves lemezeiket játsszák le, a zenét pedig személyes történetekkel egészítik ki. (Bartók rádió, 16.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..