home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat október 10-étől 16-áig
MTVA
2016.10.09.
LXXI. évf. 40. szám
Közmédia-javallat október 10-étől 16-áig

Bagi Iván heti ajánlója — Bagi Iván humorista, író és előadóművész. Nyolc kötet szerzője, melyek közül a Hűség árvája című szépirodalmi művét és a Csak szeretet legyen önéletrajzi ihletésű könyvét tartja a legfontosabbaknak. Szerteágazó tehetsége korán megmutatkozott, 1998-ban Nacsa Olivérrel együtt megnyerte a Rádiókabaré Humorfesztiváljának első díját szerzői és előadói kategóriában.

Később a közmédia M1 csatornáján a Poén Péntekkel havonta, majd 2011-től a Szálka, avagy Bagi és Nacsa megakad a torkán szórakoztató műsorukkal kéthetente jelentkeztek. Jelenleg a vadonatúj Bagi Nacsa Show házigazdájaként találkozhatnak vele rendszeresen a televíziónézők.

Hétfőre (október 10-ére) a Derrick német tévéfilmsorozat aktuális epizódját ajánlom. Amikor a sorozat készült, még érzékelhetően lassabb és élhetőbb volt a világ. Gyermekkorom egyik meghatározó filmélménye, a bűnügyi nyomozót alakító Horst Tappert hatására kezdtem el parodizálni. Kazettás magnóra vettem fel, és minél tökéletesebben próbáltam utánozni a szinkronszínészek hangját. Emellett viselkedésmintákat is kölcsönöztem a sorozat szereplőitől. Bizonyos szófordulatok beleégtek az emlékezetembe. (M3, 20.05)

Kedden (október 11-én) délután kíváncsian várom a Rádiószínházat. A rádióhallgatás megnyugtató kikapcsolódás ebben a képekkel túlzsúfolt világban, felszabadítja a fantáziát. Lackfi János Milyenek a magyarok „útikalauza” a magyarokkal kapcsolatos sztereotípiákat járja körül, a szerző humora és igazságkereső attitűdje figyelemreméltó. (Kossuth rádió, 13.06)

Szerdán (október 12-én) éjjel televíziót nézek: a Csak ülök és mesélek kellemes, ráérős hangulata ma is vonzó. Vitray Tamás a riporteri szakma legnagyobbjai közé tartozik, szeretettel ajánlom mindenkinek. (M3, 23.10)

Csütörtökön (október 13-án) nem hagynám ki Fábry Sándor műsorát. Előadóművészként — Hofi Géza mellett — őt tartom a legnagyobbnak. Sokat tanultam és tanulok tőle, örök gyerek, akiből sosem fogy ki a lelkesedés. (Duna, 20.25)

A pénteki (október 14-ei) kínálatból a Zártosztály című, szórakozató magyar sorozatra hívom fel a figyelmet. 1996-ban itt tűntünk fel először a képernyőn, Fábry Sándor volt a műsorvezető. Meghatározó, szerencsés találkozás, és a televíziós karrierünk kezdete. (M3, 21.05)

Szombaton (október 15-én) este vetítik Sándor Pál Ripacsok című filmjét Udvaros Dorottya, Garas Dezső és Kern András főszereplésével. Az alkotás megérintett, mert a cselekménye hasonlít a mi történetünkre: két jóbarát dolgozik együtt, ahogyan mi is Olivérrel már huszonegy éve. Hiszem, hogy a duónk erejét főként az adja, hogy nagyon különböző emberek vagyunk, és inspiráljuk egymást. (M3, 21.10)

Nagy rajongója vagyok a verseknek, ezért vasárnap (október 16-án) az érdekesnek ígérkező Vers napról napra műsorát fogom meghallgatni. Rendszeresen írok lírai műveket, de a próza közelebb áll hozzám. Megfilmesíthető regényterveim is vannak. (Kossuth rádió, 20.55)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..