home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 9-étől 15-éig
MTVA
2015.11.08.
LXX. évf. 44. szám
Közmédia-javallat november 9-étől 15-éig

Végi József heti ajánlója — Végi József a Muravidéki Magyar Rádió felelős szerkesztője. Középiskolásként került kapcsolatba a mikrofonnal és a rádiózással, s azóta is ennek az elkötelezettje.

A dokumentumfilmek mindig is közel álltak hozzám, hiszen mindegyikből lehet tanulni, más országokat, embereket, szokásokat megismerni. Cseke Eszter és S. Takács András az On The Spot című sorozatban nem kevesebbre vállalkoztak, mint egy Föld körüli útra. Mivel személyesen nem tudjuk megélni mindazt, ami körülöttünk történik, a sorozat remek lehetőség bizonyos események, helyzetek megismerésére, átélésére. A következő részben a Gázai övezetben élő muzulmán család drámáját élhetjük át. Az adás a szerelemről, elrendezett házasságról, családon belüli viszonyokról, vallásról, háborúról, születésről és halálról szól. (Hétfő, november 9-e, Duna, 22.25)

Lehet, hogy elsősorban a hölgyeket akarja megszólítani a Ridikül, de az uraknak is ajánlom, hiszen olyan mindennapi témákat, helyzeteket dolgoz fel, amelyek minket is érintenek. Erre azonban csak akkor döbbenünk rá, amikor Jakupcsek Gabriella és vendégei tükröt tartanak elénk. Persze ahhoz, hogy észrevegyük magunkat, bele is kell nézni abba a bizonyos — néha görbe — tükörbe. Nézzenek bele önök is! (Kedd, november 10-e, Duna, 17.00)

A rádióra és a televízióra egyaránt igaz, hogy egy kívánságműsorral sosem lehet melléfogni, hiszen a néző választhatja ki, mit szeretne hallani, látni. Persze itt is van korlát, mégpedig a műsoridő. A Kívánságkosár akkor is biztosan megtelne, ha egész napos volna is. (Szerda, november 11-e, Duna, 13.15)

Szenes Ivánt mindenki ismeri. Még azok is, akik úgy gondolják, hogy nem, hiszen dalait valószínűleg nap mint nap dúdolják — csak éppen azt nem tudják, hogy ő a szerzőjük. A nagy szövegíró-zeneszerző művei szólalnak meg a Szenes Iván írta című műsorban az ország legnépszerűbb előadóinak tolmácsolásában. (Csütörtök, november 12-e, Duna World, 20.00)

MZ/X, jelentkezz! Igen, a Mézga család. Számomra ez a rajzfilm! Tudom, nem mindenki ért velem egyet, ám szerintem nem szabad kihagyni az Aladár agyafúrtságát, Kriszta lazaságát, Géza műszaki „elesettségét” és Paula elégedetlenségét remek rímekben bemutató érdekes történeteket. A szülőknek azért, mert a gyermekkorukat idézi vissza, a gyerekeknek pedig azért, mert erőszakmentes, mégis izgalmas kalandok részesei lehetnek. (Péntek, november 13-a, M2, 11.55)

A Flashdance örök klasszikus. A történet egy fiatal lányról szól, arról az álmáról, hogy egyszer leteheti a hegesztőpálcát, és a világot jelentő deszkákon mutathatja meg tánctudását, tehetségét. A hírnévhez vezető út rögös, de a vége természetesen happy end. Az 1983-ban bemutatott film Golden Globe-, Oscar- és Grammy-díjat is kapott. Mindazoknak ajánlom, akik szeretik a zenét és a táncot. (Szombat, november 14-e, Duna, 21.00)

És itt van még egy klasszikus, a szó legszorosabb értelmében. Ha azt mondom: egy mindenkiért és mindenki egyért, akkor szinte bárki azonnal rávágja, hogy ez A három testőr jelmondata. A XVII. században játszódó Dumas-regényben minden benne van, aminek egy klasszikus korabeli történetben benne kell lennie: párbaj, csalás és megcsalás, büszkeség, összeesküvés, bosszú, szerelem. Remek vasárnap délutáni kikapcsolódás! (Vasárnap, november 15-e, Duna, 13.50)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..