home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat november 30-ától december 6-áig
MTVA
2015.11.29.
LXX. évf. 47. szám
Közmédia-javallat november 30-ától december 6-áig

Balázs Bianka heti ajánlója — Balázs Bianka negyedik évét tölti a közmédiában. Az MTVA Filmfőszerkesztőségének vezetése után jelenleg a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. Gyermek-, Ifjúsági és Filmfőszerkesztőségének élén dolgozik. Feladatait tekintve nem véletlen, hogy ajánlóiban jól érezhető a filmművészet szeretete.

A hétfő (november 30-a) esti dokumentumsávot zárjuk le a Magyar Média Mecenatúra program legfrissebb alkotásainak egyikével, ezen a napon mutatjuk be ugyanis a Helló, Szia, Csókolom! című magyar filmet. Az a célunk, hogy a nézők mind a Duna Televízióban, mind pedig a Duna Worldön megismerjék a legutóbb készített, legértékesebb dokumentumfilmeket, tévéjátékokat. (Duna, 23.55)

A legújabb amerikai sorozattermésből nemrégen kezdtük el vetíteni a Laura rejtélyei című krimiszériát. A nézők amellett, hogy idegfeszítő bűnügyi történetekbe kapcsolódhatnak be, bepillanthatnak egy gyermekeit egyedül nevelő anya életébe, gondjaiba is. A mozi a humort sem nélkülözi, úgyhogy igen szórakoztató. (Kedd, december 1-je, Duna, 21.30)

Felhívom az olvasók figyelmét a késő éjszakai, színvonalas filmkínálatunkra is. Szerdán (december 2-án) például Az utolsó műszak című amerikai filmdrámát nézhetjük meg. A nagyon izgalmas kísérleti játékfilm a Los Angeles-i nyomozók életét, munkáját mutatja be őszintén és kendőzetlenül. A főszerepet Jake Gyllenhaal és Michael Peña alakítja. (Duna, 0.30)

Csütörtökön (december 3-án) a Családom és egyéb emberfajták című amerikai szituációs komédia egy Közép-Nyugaton élő átlagcsalád életébe enged betekintést. Az anyagi és egyéb nehézségekkel küzdő szülők a három kamasz nevelése közben mindig igyekeznek az események pozitív oldalát is meglátni. (Petőfi Televízió, 20.00)

Pénteken (december 4-én) is maradjunk a Petőfi Televíziónál! A BBC új, nyolcrészes sorozata, a Világunk történelme az angol közszolgálati médiumra jellemző alapossággal készült. A színvonalas dokumentumfilm új szemszögből mutatja be földünk históriáját. (22.35)

Nagyon büszkék vagyunk az Oscar-díjas filmeket bemutató sorozatunkra, melynek keretében lassan egy éve tűzünk műsorra kiváló alkotásokat. Szombaton (december 5-én) Kazuo Ishiguro regényének filmadaptációját, a Napok romjait nézhetjük meg, melyet olyan színészek vitték sikerre, mint Anthony Hopkins és Emma Thompson. (Duna, 21.00)

Mikulás napján gondoljunk a gyerekekre! A Kossuth rádióban a hallgatók minden este találkozhatnak a családi sávval, és jó lenne, ha minél több gyermek hallgatná az esti mesét is — vasárnap (december 6-án) például a Vacka Rádió harmadik évadjának epizódját. És ha élvezik az éter hullámait, ezután A sárkánykirály ajándéka című mongol népmesét is meghallgathatják, mely minden bizonnyal szintén felkelti a kisebbek érdeklődését. (19.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..