home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 9-étől 15-éig
MTVA
2015.03.04.
LXX. évf. 9. szám
Közmédia-javallat március 9-étől 15-éig

Gálfi Melinda Heti ajánlója — Gálfi Melinda a Duna Televízió Zrt. kulturális műsorainak főszerkesztője.

Aki nem látta még a Világok arca: Baraka című dokumentumfilmet, az nézze meg hétfőn (március 9-én). Utazás térben és időben hat kontinens 24 országában. Aki egyszer megnézi, nem feledheti. (Duna, 21.20)

Elfogult vagyok, és keddre (március 10-ére) a Kultikont javaslom, az általam féltve szeretett kulturális magazinműsort (Duna, 22.45). Utána A hold hangja című Fellini-filmet ajánlom kedves figyelmükbe.

Szerdán (március 11-én) elfogultságom okán ismét a Duna Televíziót választom. Az izraeli—francia játékfilm címe: Hét perc a mennyországban, rendezője Omri Givon. (Duna, 22.15)

A csütörtök (március 12-e) este legyen a filmvígjáték ideje. Emlékeznek Heath Ledgerre? Zseniális színész volt! 10 dolog, amit utálok benned — ez a film címe. Főszereplő még természetesen a szerelem, a csábítás és a hódítás. Igazi kis vidám alkotás az esti órákra. (M1, 20.30)

Pénteken (március 13-án) este hallgassák meg Kóka Rozáliát, aki csángó népmesét mond a Kossuth rádióban. Hitre, megszállottságra és tehetségre van szükség, hogy a mese így szóljon. (Kossuth rádió, 19.50)

Elkészült a Kossuthkifli! Nagyon vártuk! Szombaton (március 14-én) este nézzék meg az Így készült a Kossuthkifli című werkfilmet. A regényt, melyre a sorozat épül, Fehér Béla írta, a filmet Rudolf Péter rendezte, a főszereplő pedig Haumann Péter. (Duna, 20.00)

És végül vasárnap, március 15-én, a nemzeti ünnepen indul a megújult Duna Televízió műsorán a hatrészes történelmi filmsorozat, a Kossuthkifli. „Aki szereti Jókait és Rejtőt, aki szívesen nézte meg A kőszívű ember fiait, és aki jóízűen fogyasztja a bejglit, az mindenképpen kóstoljon bele a Kossuthkiflibe!” — mondja Rudolf Péter, a film rendezője.

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..