home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 7-étől 13-áig
MTVA
2016.03.07.
LXXI. évf. 9. szám
Közmédia-javallat március 7-étől 13-áig

Tuba Mariann heti ajánlója — Tuba Mariann, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezető szerkesztője a Filmgyárban kezdte meg a pályafutását. Három évtizede dolgozik a közmédiában, és a nézők a képernyőről is jól ismerik. Tapasztalatait jelenleg a kulturális területen kamatoztatja.

Hétfőn (március 7-én) este egy igazi klasszikus filmalkotást, a Rocco és fivéreit láthatják a nézők. A moziban egy dél-olasz család drámája bontakozik ki. Visconti filmjét olyan sztárok tették halhatatlanná, mint Alain Delon, Renata Salvatori és Annie Girardot. (Duna, 0.40)

A keddi (március 8-ai) kínálatból a Jazzlegendák adását ajánlom, melyben a nyolcvanéves Szabó Gábor szerepel. A tehetséges muzsikusnak egyszer meghallgattam egy népdalfeldolgozását: A csitári hegyek alatt közkedvelt népdal a jazz nyelvén is megmutatta minden szépségét. (Bartók rádió, 22.00)

A Szabadság tér ’56 a forradalom 60. évfordulójára készített emlékműsora a Rákosi-korszak előzményeit boncolgatja. Ebben a részben már a II. világháború eseményeiről, Európa felosztásáról és a „szovjetizálásról” beszélnek a szakértők. (Szerda, március 9-e, Duna, 21.35)

Csütörtökön (március 10-én) a Duna Worldön ismétlik meg a Magyar Krónikát. Talán kevesen tudják, hogy ilyen címen egy havilap is megjelenik, s ez az írott változat ad „muníciót” a műsorhoz is. A műsorvezetőt, Csőre Gábort sokan ismerhetik akár a színpadról, illetve filmek szinkronhangjaként is. (9.35)

A pénteki (március 11-ei) kínálatból a Mindenből egy van című műsorra hívom fel a figyelmet. Ez egy igazi magyar humorral, észjárással készített sitcom, azaz helyzetparódia. Sajnos ritkán láthatjuk a színészeink színe-javát magyar tévéjátékokban, e műsor viszont mindenért kárpótol. (Duna, 22.20)

Ha szombat, akkor legyen Vinkó! A Szellem a fazékból nem egyszerűen egy gasztroműsor, hanem egy kultúrtörténeti összeállítás is. Főzni nem tanul meg belőle az ember, de amikor otthon vagyok, semmi pénzért sem mulasztanám el az izgalmas félórát. (Március 12-e, Kossuth rádió, 9.30)

A hét utolsó napján a nosztalgiáé a főszerep. A Tökéletes férfi 1939-ben készült, és ideális kikapcsolódás a vasárnapi ebéd utáni pihenés közben. Ki más játszhatná a főszerepet, mint a ma is szívdöglesztőnek számító Jávor Pál? De partnerei is híresek: Simor Erzsi és Pethes Sándor nevét is olvashatjuk a szereposztásban. (Március 13-a, Duna, 13.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..