home 2024. április 27., Zita napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 3-ától 9-éig
MTVA
2014.02.26.
LXIX. évf. 9. szám
Közmédia-javallat március 3-ától 9-éig

Takács Noémi heti ajánlója — A felvidéki Takács Noémi a Kőbányai Zenei Stúdió harmadéves hallgatója, a BülBüls énekese. A zenekar A Dal seregszemlén a Minden mosoly című számával aratott nagy sikert.

Gyermekkoromban Pereden laktam, ahol a Csülleng Néptáncegyüttes nagyon népszerű volt. Kisgyermekként nagyra becsültem tagjait, s később úgy hozta a sors, hogy két fellépés erejéig csatlakozhattam is a csoporthoz. A társulat időközben megszűnt. Példája arra int, hogy a hagyományainkat őriznünk kell, s ebben a fiatalok szerepe is jelentős. Ezt segítheti a Fölszállott a páva versenysorozat, melynek válogatófilmjét hétfőn (március 3-án) láthatjuk (Duna, 23.45).

Keddre (március 4-ére) a Kívánságkosarat ajánlom az olvasók figyelmébe. A programnak szintén közösségerősítő szerepe van: megoszthatjuk egymással kedves műsorainkat, a képernyőn keresztül üzenhetünk szeretteinknek. Ha választhatnék, a születésnapomra egy dzsesszballadát küldetnék magamnak (Duna, 12.25).

Színvonalas szórakozásként minden fiatalnak javaslom a színjátszást. Galántán a Kodály Zoltán Gimnáziumba jártam, s tagja voltam a Tsízió Diákszínpadnak. Rendszeresen felléptünk, és versenyekre is jártunk. Később az Érsekújvári Rockszínpad tagjaként folytattam színpadi szereplésemet. Most is szívesen emlékszem vissza az Oroszlánkirály című darabra, melyben Nalát alakítottam. Mindenkinek ajánlom az ilyen jellegű élményeket, s hogy ihletet meríthessenek, kapcsoljanak a szerdai (március 5-ei) Kultikonra (Duna, 8.10).

Csütörtökön (március 6-án) hangoljunk a Kultúrfitneszre! Horváth Gergely műsorvezetőt személyesen is ismerem, s csak elismeréssel szólhatok a műsor témaválasztásairól. Magam is szerepeltem az adásban, s bevallom: nagyon izgultam. Téma akadt bőven, hiszen akkor kezdték el játszani a Csillageső című dalunkat. Részletesen beszélhettem együttesünk, a BülBüls megalapításáról, és persze a további terveinkről is (Petőfi rádió, 19.03).

Péntekre (március 7-ére) a Hang-fogóra hívom fel a figyelmet. A válogatásban kevésbé ismert darabokat hallhatunk. Az adás a nagyböjti időszakban lesz, így Verdi Négy áhítatos énekéből a Stabat Materre vagyok különösen kíváncsi (Bartók rádió, 10.00).

Szombaton (március 8-án) is maradjunk a Bartók rádió hullámhosszán. Mint már említettem, nagyon szeretem a dzsesszt, az All That Jazz című összeállítás ráadásul igazi csemegét kínál: az első részben a Stan Getz Quartet játszik (22.11).

Vasárnap (március 9-én) nosztalgiázzunk egy kicsit! A Mézga Aladár különös kalandjai leginkább gyerekeknek szól, ám a felnőtteknek is jó szórakozást kínál. Nemhiába, jó gyereknek lenni és gyereknek maradni (M2, 9.20)!

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..