home 2024. április 20., Tivadar napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 27-étől április 2-áig
MTVA
2017.03.25.
LXXII. évf. 12. szám
Közmédia-javallat március 27-étől április 2-áig

Benkő Andrea heti ajánlója

Benkő Andrea csaknem két évtizede, 1998 óta dolgozik a közmédiában, a Kossuth rádió műsoraiban. Hírterületen kezdte pályafutását, több éven át a Krónika tudósítója, később a Belépő szerkesztője volt, majd hétvégi magazinműsorok készítésében is kipróbálhatta magát. Az utóbbi időben az Arcvonások, a Regényes történelem és a Tudomány hangjai műsorok szerkesztő-műsorvezetőjeként, emellett riporterként is rendszeresen találkozhatnak hangjával a rádióhallgatók.


Hétfőn (március 27-én) a Déli harangszó a rábakecöli római katolikus templomból szól. A műsor indulásakor ahány helyre mentem interjút készíteni, mindenhol örömmel tapasztaltam, mennyire büszkék azok a települések, ahová a stáb ellátogatott megörökíteni a helyi harang zúgását. Megyei lapokban is cikkeztek a templomi harangokról, ma is örömmel hallgatom, és mindenkinek szívből ajánlom a helytörténeti nevezetességeket is felelevenítő műsort. (Kossuth rádió, 12.00)

Kedd (március 28-a) reggelre a Mindenki Akadémiája sorozatot javaslom, hiszen rendkívül érdekes és fontos műsor. Lényeges, hogy a különböző tudományterületek képviselői, elismert kutatók érthetően mutassák be eredményeiket, ezáltal izgalmassá téve szakterületüket, és felkeltsék a fiatalok érdeklődését a természettudományos képzés iránt, így gondoskodva az utánpótlásról. Magyarországon több szakterületen folyik nemzetközileg elismert, élvonalbeli tudományos munka, ilyen például a Naprendszer születésével kapcsolatos kutatás. (M5, 8.20)

Szerdán (március 29-én) is érdemes a Hajnal-Tájjal ébredni. Magam is gyakran készítek riportokat a vidék magazinjának. A hallgatók a sok hasznos, gazdálkodással kapcsolatos információ miatt szeretik, és azért is, mert pályázati lehetőségekre, fejlesztésekre hívja fel a figyelmüket. Az adásokban színes hírek, gyakorlati tanácsok hangzanak el, akár a hobbiállattartással kapcsolatban is. Mégis, ha választani lehet, hozzám az állatvédelem áll a legközelebb. (Kossuth rádió, 5.11)

Csütörtök (március 30-a) éjjel a Századfordító magyarokban a „mágikus kémikus”, dr. Oláh György portréja rajzolódik ki. Az akadémikus professzor nem mindennapi pályát járt be, szénhidrogén-kémiával kapcsolatos munkásságáért 1994-ben Nobel-díjjal tüntették ki. (M3, 23.15)

A péntek (március 31-e) esti Regényes történelem a kétszáz évvel ezelőtt született költőfejedelemmel, Arany Jánossal foglalkozik. (M3, 19.55)

Szombat (április 1-je) délelőtt éjszakai kalandtúrára indulunk bátor gyerekekkel és félős anyukákkal Remeteszőlős határába. Majd önkénteseket ismerhetünk meg, akik nyugtató kabalákat horgolnak a koraszülött osztályok gyermekeinek (Kossuth rádió, 10.00). Nem érdemes kihagyni a Tudomány hangjainak soron következő adását sem. A műsor az Eszterházy Károly egri püspök által 250 évvel ezelőtt alapított Egri Főegyházmegyei Könyvtár történetét mutatja be. (Kossuth rádió, 14.32)

Vasárnap (április 2-án) éjjel örömmel nézem meg újra az egyik nagy kedvencemet, az 1990-ben készült Cyrano de Bergerac című mozit Gérard Depardieu felejthetetlen alakításával. (M5, 1.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..