home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat március 23-ától 29-éig
MTVA
2015.03.18.
LXX. évf. 11. szám
Közmédia-javallat március 23-ától 29-éig

Rácz Éva heti ajánlója — Ezen a héten Rácz Éva, a Kolozsvári Rádió szerkesztő-műsorvezetője, a Magyar Újságírók Romániai Egyesületének elnöke ajánlja kedves műsorait. Az erdélyi újságíró egy rádiótörténeti kutatás nyomán érkezett a közmédiába.

Az aktuális RTV-magazin címoldalán Hesna szerepel, így hétfőre (március 23-ára) egyértelműen a Bábel — Hesnával a világot ajánlom. A riportműsor mindig érdekes, és olyan helyekről tudósít, ahova a legtöbb néző soha nem jut el. Ráadásul a helyszíneket és a történeteket az ő szemével láthatjuk, és élhetjük át. (Duna, 21.30)

Kedden (március 24-én) élvezhetjük a Dunán Leoncavallo Bajazzók című operáját. A főbb szerepeket — Rost Andreán kívül — a bolgár tenor, Kamen Chenev és a híres román bariton, Alexandra Agache alakítja. A közvetítések — az operaélményen túlmenően — bemutatják a világ egyik legszebb épületét, az Andrássy úti operaházat is. (Duna, 23.05)

Szerdán (március 25-én) a Műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság jégtánc- és páros-rövidprogramjaiba kapcsolódhatunk be. A családban e látványos műsorok nagyon népszerűek voltak. Nagymamám leginkább a párost szerette, míg én inkább a női egyénire szavaztam. (Duna, 15.00)

A csütörtöki (március 26-ai) Arcvonásokban Nébald György vívóval találkozhatunk. Ez azért is érdekes számomra, mert magam is tőröztem. A műsor a határon túli hallgatók körében is népszerű, hiszen a Kolozsvári Rádióban is gyakran hallható. A félórában számos erdélyi személy is szerepelt. (Kossuth rádió, 14.05)

A pénteki (március 27-ei) M2-es meseprogramból több műsort is ajánlok. A kis Amadeus — Az ifjú Mozart kalandjai a hallhatatlan zeneszerzőt mutatja be az ifjabb nemzedéknek (15.45). A Mekk mester (18.10) már igazi klasszikusnak számít, ezt követi a Magyar Népmesék sorozat, mely a legnépszerűbb magyar történeteket fordítja le a gyerekek nyelvére (18.15). A Bogyó és Babóca a legkisebbek szívét dobogtatja meg (19.00).

Az Aranysárkány című alkotás Kosztolányi Dezső azonos című regénye alapján készült. A nagy írót olvasni, nézni, hallgatni mindig öröm, s Ranódy László filmjét olyan kiváló színészek vitték sikerre, mint Mensáros László és Béres Ilona. (Szombat, március 28-a, Duna World, 13.15)

Sokszor gondolok a rendszerváltás előtti időre, amikor az írók a sorok között fogalmaztak, s az olvasók és a nézők is a sorok között olvastak. Erre jellemző példa a magyar kabaré, a feszültségek levezetője. Ezeket a tréfákat és poénokat élvezhetjük a Szeszélyes Évszakok című műsorban is. Antal Imre egyénisége, humora garancia a jó szórakozásra. (Vasárnap, M3, 19.40)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..