home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat május 9-étől 15-éig
MTVA
2016.05.09.
LXXI. évf. 18. szám
Közmédia-javallat május 9-étől 15-éig

Bárány János heti ajánlója — Bárány János már fiatalkori éveiben eljegyezte magát az újságírással; első cikke 16 éves korában jelent meg. A Szabad Újság főszerkesztőjeként e műsorajánló elindításánál is bábáskodott, posztjától a közelmúltban vált meg. 50. születésnapján beszélgetünk a kiváló felvidéki újságíróval.

Hétfőn a Duna későn vetíti az Átjáró élet és halál között című francia filmet. Mostanában nagyon sokat dolgozom este, így mire pontot teszek az utolsó mondat végére is, Alain Delon mozija igazi kikapcsolódást ígér (23.55).

Valamikor a felvidéki IFI Magazinban a popzenei rovatot szerkesztettem Popsziget címmel. Ezért nem véletlen, hogy A Dal minden adását láttam, így mi mást is választhatnék kedden, mint az Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét. A műsor nagyon jó országimázs, s úgy tűnik a megmérettetésen az utóbbi években szép eredményeket is értünk el. Fehérvári Gábor Alfrédnek nagyon fogok szorítani, már csak azért is, mert a legutóbbi Komáromi Napokon ő is fellépett (Duna 21.00).

Kisgyerekkorom óta cirkuszimádó vagyok, így szerdán a 7. Nemzetközi Cirkuszfesztivált kapcsolom be. A több mint egyórás műsort a Duna World közvetíti, szerencsém van, családom nemrégen rendelte meg e csatornát a komáromi kábeltévé-kínálatból (19.50).

Balázs Géza Tetten ért szavak műsorban elhangzó öt percek igazi kis remekművek. Nagyon jól informálnak, az anyanyelvünkről sok újat tudok meg. Ráadásul késő este megismétlik, így gyakran éjjel hallgatom meg (csütörtök, Kossuth Rádió 19.25).

Nagyon szeretem a festészetet: Hieronymus Bosch-tól a modern irányzatokig minden korszakot kedvelek, főleg azokat az alkotók keltik fel figyelmemet, akiket az első pillantásra felismerek. Picasso is ilyen, mindenkinek ajánlom pénteken a Picasso hagyatéka című francia dokumentumfilmet (Duna 13.25).

A rádiószínház szombaton közvetíti Méhes György népi játékát, „Székelyföld mindig zöld…” címmel. A szereposztás fogott meg: Mák Ildikó, Boráros Imre, Ferenczy Anna, Németh Ica és Szentpétery Ari a Komáromi Jókai Színház művészei. A felvétel 1988-ban készült, s igen tanulságos: akkor még a felvidéki színészeket is hívták a rádióba szerepelni (Kossuth Rádió 21.04).

1943-ban, a háború kellős közepén Shakespeare ihlette a Makrancos hölgy című magyar film alkotóit. Karády Katalin és Jávor Pált láthatjuk a képernyőn, ezt tényleg nem szabad kihagyni (vasárnap, Duna 15.35).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..