home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat május 5-étől március 11-éig
2014.04.02.
LXIX. évf. 18. szám
Közmédia-javallat május 5-étől március 11-éig

Klement Zoltán heti ajánlója ≈ Klement Zoltán a Duna és a Duna World vezető műsorszerkesztője, így az ajánlók mögött is részben az ő munkája rejlik. Jogi diplomával és romológia végzettséggel a zsebében 2007 óta dolgozik a közmédiában. A nézők a Kívánságkosár műsorvezetőjeként ismerik.

Hétfőn még az anyák napjára emlékezünk. A Vers című sorozatban Tóth Erzsébet Anyám kérdéseire című költeményét hallhatjuk. A rövid mű méltó a szép naphoz: egy hajnali látomás mély gondolatokkal, gyermeki érzésekkel. (Duna, 12.20)

Kedden is maradjunk még a költészetnél! Késő este Majtényi Erik Virágének című versét Illyés Kinga tolmácsolásában hallhatjuk. Az előadónak köszönhetően választottam e műsort, a 2004-ben elhunyt művész az erdélyi előadó-művészet egyik legtehetségesebb és legismertebb alakja volt. (Duna, 1.35)

Szerdán a Kívánságkosár kétórás élő adására hívom fel a figyelmet. Naponta többtucatnyi üzenetet kapunk e-mailben, postán. Népszerűbb névnapokon vagy ünnepek előtt megsokszorozódnak a kérések. Ezek alapján állítjuk össze a kívánságokat és a zenei listát. Az aznap betelefonáló néző válogathat az ajánlatból, ezt egészítjük ki a konkrét üzenetekkel. A személyes kéréseket izgalmas, aktuális témákról, színházról, könyvekről folytatott beszélgetésekkel színesítjük. A Dal és a Fölszállott a páva is gyakran szerepelt a műsorban. (Duna, Duna World, 12.25)

Csütörtökre a Duna World egyik legnépszerűbb műsorát karikáztam be. A Nem csak a húszéveseké a világ összeállítás mögött Szenes Iván gazdag zenei életműve áll. A szerző és Bodrogi Gyula beszélgetése által bepillanthatunk a dalszerzés, valamint a szövegírás titkaiba, s nosztalgiázhatunk az MTVA archívumának kincsei láttán. (Duna World, 21.05)

Romológia szakos bölcsészként mi mást is ajánlhatok péntekre, mint a Három szólamra — beás nyelven összeállítást. A félórás program a Nemzetségi Adások csatornán hangzik el, s Nemes Gizella szerkesztő-műsorvezető munkája nyomán alaposabban megismerhetjük a legnagyobb hazai kisebbség életét, kultúráját. (12.30)

Szombaton a Kabarét kapcsolom be, ebédidő alatt, vagy pedig az éjszakai ismétlését nézem, mely felhőtlen kikapcsolódást ígér. Az egyórás műsor mindig időszerű témákat dolgoz fel a humor, az irónia nyelvén. Szerepét eléri: görbe tükröt állít a társadalom és magunk elé. (Kossuth rádió, 13.07 és 23.07)

Vasárnapi választásomat még a Fölszállott a páva motiválja. A Népzene itthonról — fiatalok felvételeire is hatással lehetett a most befejeződött vetélkedő. Az egész Kárpát-medencében megújult a táncházmozgalom, a legifjabb nemzedék is örömmel lesi el szülei tudását. (Bartók rádió, 14.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..