home 2024. május 02., Zsigmond napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat május 2-ától 8-áig
MTVA
2016.05.02.
LXXI. évf. 17. szám
Közmédia-javallat május 2-ától 8-áig

Zudor Imola ajánlója — Zudor Imola tizenhét éve kezdte pályafutását a Duna Televízióban, mely meghatározó szakmai közösség volt. Mintegy tíz évig volt a DTV-s filmmagazin felelős szerkesztője, ezenkívül kulturális és szórakoztató műsorokat szerkesztett, jelenleg a Duna Médiaszolgáltató Gyermek-, Ifjúsági és Filmszerkesztőségének tagja. Emellett igazi jutalomfeladatnak tekinti a közmédia torockói kulturális központja, a Duna Ház programjainak szervezését.

A Duna Televíziót az egyedülállóan színvonalas, széles tematikai és műfaji skálán mozgó filmkínálata határozza meg, a filmtörténeti klasszikusoktól a kultuszmozikon át a kortárs dokumentumfilmekig. A hétfő esti dokumentumfilmes sáv hétről hétre személyes történeteken keresztül mutat be aktuális életérzéseket, példaértékű sorsokat. A Lang Lang — egy ragyogó ifjú álma című francia film főszereplője harminchat éves zongoravirtuóz, aki az egyszerű kínai lakóteleptől jutott el a világ legrangosabb előadótermeiig. (Hétfő, május 2-a, 22.55) 

Az ázsiai csodagyerek története után is megéri fennmaradni. Az Alain Delon-életműsorozat keretében A zsaru szava című bűnügyi filmet tűzi műsorára a Duna hétfőn (május 2-án), 23.55-től. Az ikonikus sztár életművében remekül megférnek egymás mellett a francia új hullám művészfilmjei és a népszerű bűnügyi történetek. Ezúttal az utóbbi szerepkörben alakít kiégett exzsarut, akit egy tragikus gyilkosság ismét nyomozásra késztet.

A Kossuth rádió kora délutáni Rádiószínházában hétfőtől péntekig 13.05-től Vathy Zsuzsa elbeszéléseit hallgathatjuk meg Szirtes Ági és Seres Zoltán kiváló tolmácsolásában. A József Attila-díjas írónő Az élet vásárcsarnoka című tavaly megjelent novellafüzérében férjéről, Lázár Ervinről is megemlékezik.

Egy négyéves, örökmozgó kislány édesanyjaként számomra felbecsülhetetlen ajándék az M2 gyerekfilmkínálata. Ha szükségem van negyedórányi szusszanásra, biztonsággal engedélyezhetem a várva várt esti mesét. A csatorna garantáltan erőszakmentes, szórakoztatva tanító mesefilmjei, animációs sorozatai megmozgatják a legkisebbek fantáziáját, kreativitását, legyen szó az örök kíváncsi Pocoyóról és Csűrcsavarosdi mókás fejtörőiről hétköznap vagy az Állatkert a hátizsákban Ebadtanyára látogató kalandorairól hétvégén (hétfő—péntek: 19.20, 19.40; szombat-vasárnap: 19.35). A heti mesekínálatot gazdagítja vasárnap (május 8-án) 10.50-től szintén az M2-n A mesemondó — Andersen modern klasszikusai sorozat is.

Bevallom, nem vagyok focirajongó, de zokszó nélkül elfogadom, hogy e hét szombaton (május 7-én), 20 órától a focié a képernyő. A magyar labdarúgókupa fináléjában 83 év után ismét a két legendás rivális, a Ferencváros és az Újpest mérkőzik meg. A fővárosi szuperrangadót az M4 Sport élőben közvetíti.

A Petőfi TV vasárnap (május 8-a) esti Filmklubjának minőségi válogatása hétről hétre a képernyő elé szögez. A Szerelem három évig tart című francia–belga vígjáték könnyed, humoros történet, és felhőtlen kikapcsolódást ígér. (21.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..