Közmédia-javallat május 11-étől 17-éig
MTVA
2015.05.07.
LXX. évf. 18. szám
Közmédia-javallat május 11-étől 17-éig

Micheli Tünde heti ajánlója — Micheli Tünde az Új Magyar Képes Újság főszerkesztője.

A hétfőn (május 11-én) délelőtt tévézőknek a Család-barát magazint ajánlom, melyben mindenki megtalálja a számára hasznos információkat. A családokat érintő kérdésekre hozzáértő szakemberek válaszolnak, és ínycsiklandó finomságok elkészítését is elleshetjük. Egyik kedvenc műsorom ez a színes magazin, melyet hét közben ugyan nem követhetek, de a hétvégi adást, ha csak tehetem, megnézem. (Duna, 10.30)

Keddre (május 12-ére) a gyerekeim egyik kedvencét, a humorral és szeretettel fűszerezett tévésorozatot, a Don Matteót ajánlom. A kedves mosolyú színész, Terence Hill alakítja az életvidám és igazságszerető kisvárosi plébánost, aki a legrejtélyesebb eseteket is megoldja. Minden epizódban szerepel egy eltévelyedett ember, aki megértésre vágyik, s ezt meg is kapja Don Matteótól. (Duna, 18.35)

Délutánonként szívesen követem Jakupcsek Gabriella női beszélgetőműsorát, a Ridikült, mely mindig érdekes témákat boncolgat. Nagy figyelemmel hallgattam például a kétnyelvűségről szóló adást, mely akár a Magyarország határain túl élő magyar közösségeknek is szólhatott volna. A magyar szervezeteink a műsorban elhangzott érvekkel is igyekezzenek meggyőzni a szülőket az anyanyelven való tanulás fontosságáról! Arról, hogy nem kerül hátrányos helyzetbe, nem fog kevésbé érvényesülni az, aki mindvégig magyarul tanul az iskolában, és kincs, ha valaki jól beszéli az állam nyelvét is. A két nyelv jó elsajátításával a gyerekek nyitottabbak és fogékonyabbak lesznek más kultúrákra, egyúttal további nyelvek tanulására is sokkal alkalmasabbá válnak, ami nemcsak a lehetőségeiket, esélyeiket növeli az életben, hanem az érvényesülésüket is nagymértékben segíti. (Szerda, május 13-a, Duna, 17.00)

A csütörtöki (május 14-ei) kínálatból az Ízőrzők műsorát választom, mely a helyi ízeken és a gasztronómiai különlegességeken kívül úgy mutatja be egy-egy település látnivalóit, értékeit is, hogy közben a hagyományőrző egyesületek, csoportok munkáját is megismerhetjük. (Duna World, 11.25)

Pénteken (május 15-én) az elmúlt évszázad titkait fejtegeti Kun Miklós műsora, A rejtélyes XX. század. A Széchenyi-díjas történész sok éve alkot a dokumentumfilm műfajában. (Duna, 21.50)

Szombaton
(május 16-án) a Térképet fogom megnézni, mely színvonalas összefoglalója mindannak, ami a Kárpát-medence magyarságával történik. A műsorban helyet kapnak a horvátországi magyarokról szóló események is, melyek összefoglalóit kollégáim, a magyar nyelvű, Drávatáj című horvátországi magazinműsor munkatársai készítik. (Duna, 13.10)

A hét utolsó napján, vasárnap (május 17-én) egy kis nosztalgiára hív az Egynyári kaland, az MTVA ifjúsági tévéfilmsorozata, mely sokakban megidézheti a Balaton partján töltött nyaralások emlékét. (Duna, 20.45)

Szeretne értesülni, ha új cikk jelenik meg Mozaik rovatunkban? Iratkozzon fel értesítőnkre!
E-mailben értesíteni fogjuk Önt az új cikkekről. Feliratkozáshoz kérjük adja meg a nevét és az e-mail címét.
Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..