home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 9-étől 15-éig
MTVA
2014.06.04.
LXIX. évf. 23. szám
Közmédia-javallat június 9-étől 15-éig

Novák Péter heti ajánlója — Novák Péter szerteágazó művészeti tevékenységéről ismert, saját magát „kultúrmunkásnak” tartja. A közmédiában az elmúlt években leggyakrabban a Fölszállott a páva műsorvezetőjeként szerepelt.

Hétfőn (június 9-én) a Vers sorozatban a nézők Szilágyi Ákos Egyszer csak című költeményét ismerhetik meg. Az idézett művet nem hallottam, a költőt azonban jól ismerem. A verset olyan önkifejezési formának tartom, amellyel manapság igen mostohán bánunk. Pedig tökéletesen alkalmas rá, hogy időről időre segítő gondolatokat közvetítsen a túléléshez. Szerintem nagyon hasznos az irodalmi műfaj népszerűsítése, s el tudnék képzelni olyan csatornát, amely a nap 24 órájában két-három óránként magyar kortárs verseket sugározna. (Duna, 14.05)

Keddre (június 10-ére) a Kívánságkosarat karikáztam be. Nem is annyira az óhajokért, hanem a kulturális tartalomszolgáltatásáért ajánlom. Nagyon sok előadótól, művésztől hallom, hogy ebben a műsorban lehet olyan kulturális híreket közölni, amelyek más programokból már kiszorultak. Ha valakit érdekel a magyar művészeti paletta, akkor a Kívánságkosárból átfogó képet kaphat. (Duna, 12.20)

Nem éppen tévénézős időpontban kezdődik szerdán (június 11-én) a Magyar Elsők. Az évek óta látható ismeretterjesztő sorozat jelen epizódjában az első magyar csillagvizsgálóról hallhatunk. Nagyon fontosnak tartom identitásunk erősítését a határon innen és túl. Ebben segíthet jeles eleink életének felidézése, akik elsők voltak a maguk területén. (Duna, 9.05)

A Kultúrfitnesz a Kívánságkosárhoz hasonló funkciót tölt be: kulturális tartalmakat ajánl. Ráadásul remek környezetben, hiszen a Petőfi rádió sugározza a legizgalmasabb zenei produkciókat. A műsorvezető, Horváth Gergely szintén izgalmas egyéniség, ezért a háromórás összeállítás nem okozhat csalódást. (Csütörtök, június 12-e, 19.03) A televíziózás nagy élményei közé tartoznak a sportközvetítések. Ezen a napon kezdődik a labdarúgó-világbajnokság. Én nem vagyok nagy focirajongó, de minden vb-t örömmel követek. A megnyitó színesnek, a Brazília—Horvátország-meccs pedig különösen izgalmasnak ígérkezik. (M1, 20.10)

Szombaton (június 14-én) Mozart Titusz kegyelme című két-
felvonásos operáját hallhatjuk. Mozart miatt választottam, e névvel, e „branddel” a világon mindent el lehet adni. Ezerévenként születik hozzá hasonló zseni. Műveit a világ nagy operaházainak repertoárjától a mobilcsengőhangokig mindenütt hallhatjuk. Ha valakivel meg akarjuk szerettetni a komolyzenét, mindenképpen a bécsi szerző műveivel próbálkozzunk. (Bartók rádió, 19.00)

Vasárnap (június 15-én) későn kezdődik a magyar vígjátéksorozat, a Munkaügyek — IrReality Show. Színvonalas műsor, remek kollégáim játszanak benne, s egy tehetséges írócsapat dolgozik a sikerén. Azt a fajta humort hallhatjuk, amelyet minden korosztály, minden társadalmi réteg megért és élvez. A félóra igazi görbe tükröt tart elénk. (M1, 23.15)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..