home 2024. május 05., Györgyi napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 6-ától 12-éig
MTVA
2016.06.06.
LXXI. évf. 22. szám
Közmédia-javallat június 6-ától 12-éig

Miklósa Erika heti ajánlója — Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes másfél évvel ezelőtt, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutatón került szorosabb kapcsolatba a közmédiával. Az elmúlt hetekben, a verseny második évadában a nézők rendszeresen találkozhattak vele a képernyőn.

A Hely igényes színvonalát évek óta változatlanul tartja. Farkas Erika mindig megtalálja azokat a helyeket, amelyek „felcsigázzák” a nézők érdeklődését. A műsorvezető személyes varázsa nyomán nagyon élő, igényes műsor születik. (Hétfő, június 6-a, Kossuth rádió, 11.07)

Kedden (június 7-én) este a Bartók rádió Mozart Varázsfuvoláját közvetíti. Az előadást — noha az Éj királynője szerepében a felvételen magam is részt vettem — a karmester, Claudio Abbado miatt ajánlom figyelmükbe. Szerintem a legjobb Varázsfuvolát hallgathatják meg. 2006-ban rögzítették Modenában, s a zenei rendezők két előadásból vágták össze a most hallható verziót. Egy szomorú emlékem is fűződik az eseményhez: azokban a napokban halt meg Modenában Luciano Pavarotti, ráadásul lakása az én lakhelyem közvetlen közelében volt. (19.35)

A Peppa malac karácsonya rajzfilm grafikája nagyon kedves és igen egyszerű. A történet sem bonyolult: egy édes malaccsalád életébe kukkanthatnak be az apró nézők. A 14 hónapos kislányomban kevés mese ragad meg, de ezt a sorozatot mindig tátott szájjal figyeli. (Szerda, június 8-a, M2, 15.50)

Csütörtökön (június 9-én) a Hősök tere — Nemzet sportolói Schmitt Pál pályáját mutatja be. Schmitt példamutató sportoló volt, tudását a sportdiplomáciában is kamatoztatta. Magam is atletizáltam, és mind a mai napig dolgozom az atlétikai utánpótlásképzésben, így vele is gyakran kerültem kapcsolatba. (M4, 14.20)

A pénteki (június 10-ei) kínálatból ismét egy zenei csemegére hívom fel a figyelmüket. A Robert Schumann és a Dávid-szövetség kamarakoncert-sorozatban neves előadók lépnek fel, és Brahms, Schumann, Kurtág György kevésbé ismert műveit hallhatja a közönség. (Bartók rádió, 14.10)

Vinkó József műsora, a Szellem a fazékból igazi szombat délelőtti csemege. A szellem és a szellemesség a félórában mindig együtt van: ínycsiklandó ízekkel és érdekességekkel találkozhatunk. Meg is van mindig a hatása, a hallgatónak egyszerre támad kedve enni és főzni. (Szombat, június 11-e, Kossuth rádió, 9.30)

Vasárnap (június 12-én) búcsúzzunk zenével a héttől! A Bartók rádióban a Tóbiás matiné a gyermekekhez szól (11.15), a Lemezelő — nem csak gyűjtőknek pedig Lehel György karmesterre emlékezik. (16.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..