home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 22-étől 28-áig
MTVA
2015.06.22.
LXX. évf. 24. szám
Közmédia-javallat június 22-étől 28-áig

Gaál Zoltán heti ajánlója — Gaál Zoltán 1989-ben lépte át a Magyar Rádió küszöbét. Jelenleg az MTVA Montágh Testülete mellett működő beszédtanári kar tagja. Nemrégiben — néhány év kihagyás után — ismét mikrofon elé ült, és nyáron a Dankó rádió (többnyire) esti műsorában hallható.

Alföldi gyerek lévén csak felnőttként szerettem bele a Balatonba, és az elmúlt nyarakon, hacsak tehettem, figyelemmel kísértem a Balatoni Nyár adásait. A kétórás műsor évről évre színvonalasabb, és mindig tud újat nyújtani a nézőknek. (Hétfő, június 22-e, Duna, 16.00—18.00)

Keddre (június 23-ára) igazi filmklasszikust ajánlok, a Királylány a feleségemet. A szereposztás kiváló: olyan sztárok vitték sikerre a mozit, mint Gina Lollobrigida vagy a fiatalon elhunyt Gérard Philipe. (Duna, 21.20)

A Szabadság tér ’89 a rendszerváltó évek fehér foltjait ismerteti meg azokkal, akik átélték a korszakot, s azokkal is, akik csak hallomásból ismerik ezeket az éveket. Az érdekfeszítő beszélgetésekben kiváló szakemberek eredeti és kevésbé ismert dokumentumokkal mutatják be a kor szellemét. (Szerda, június 24, Duna, 20.30)

A Dankó rádió két és fél éves fennállása alatt igen népes hallgatótáborra tett szert. A főleg magyar népzenére és műdalokra, nótára és operettre építő adó néhány hete az esti sávban világzenével bővítette a kínálatát. Dél-Amerikától Afrikáig, a Balkántól Indiáig a legszélesebb palettán szólaltatja meg a népzenei gyökerekből táplálkozó modern hangzásvilágot. A műfaj hazai kiválóságainak külön teret szentel. Rádiós múltamra való tekintettel én is gyakran ülök a mikrofon elé este kilenc óra és éjfél között. Ha felkeltettem az érdeklődésüket, akkor e héten is engem hallgathatnak. (Csütörtök, június 25-e, Népek dalai — folkzene)

A közelmúltban egy Brecht-darabban találkoztam a kiváló színésszel, Lukács Sándorral. Beszédtanárként különösen fogékony vagyok a szép beszédre és hangra, ezért példaértékűnek tartom a művészetét. A Rádiószínház adásában Bánffy Miklós novelláiból mond el részleteket. (Péntek, június 26-a, 13.06)

A szombati (június 27-ei) filmkínálat párját ritkító: két Oscar-díjas film nyújt felejthetetlen szórakozást. Polański 1974-ben forgatta a Kínai negyedet (Duna, 21.00) Jack Nicholson és Faye Dunaway parádés alakításával. A mű ugyanolyan filmklasszikussá vált, mint Szabó István rendezése, a Mephisto (23.20). Mindkettőt sokadjára is érdemes megnézni.

Vasárnap (június 28-án) az M3 megismétli Tímár Péter filmszatíráját, a Csinibabát. A mozi zseniális képi világa és a 60-as évek slágereinek merész feldolgozása is hozzájárult a film páratlan sikeréhez. (19.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..