home 2024. május 07., Gizella napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat június 20-ától 26-áig
MTVA
2016.06.20.
LXXI. évf. 24. szám
Közmédia-javallat június 20-ától 26-áig

Lovrić Mirjana heti ajánlója — Lovrić Mirjana, a Szlovén RTV magyar nyelvű televíziós adásainak felelős szerkesztője tizenhárom éve dolgozik a közmédiában. A nézők a Híradóban is gyakran láthatják tudósításait. Egy filmforgatás miatt érkezett Budapestre, a stáb a város nagy szülöttéről, Pataky Kálmán operaénekesről készít portréfilmet.

Kezdjük a hetet egy szép nyári programmal. A Balatoni nyár, vagy ahogy hirdetik: az élet napos oldala mindig változatos. A felhőtlen szórakozásról a felkészült műsorvezetők, jó zeneszámok gondoskodnak. Emellett a műsor jó reklám a magyar tengernek is. (Hétfő, június 20-a, Duna, 10.00)

Nagyon szeretem az akciófilmeket és a krimiket, így a Soha ne mondd, hogy soha című klasszikus James Bond-filmet is megnézem. A főszerepet Sean Connery játssza, de látható benne Klaus Maria Brandauer is, aki a Mephisto után két évvel vállalta el a felkérést. (Kedd, június 21-e, Duna, 23.30)

Nem múlhat el a nap a labdarúgó-Európa-bajnokság nélkül, szerdán (június 22-én) a Magyarország—Portugália-mérkőzésen szurkolhatunk a mieinknek. A férjem fanatikus focirajongó, vagyis az Eb idején alig nézhetem kedvenc műsoraimat. (M4, 18.00)

Csütörtökre (június 23-ára) a Hazajárót ajánlom. A műsor szerkesztői a Kárpát-medencét barangolják be, s már a Muravidéken is jártak. Remélem, a nézők ihletet merítettek a moziból, így mindenkit szeretettel várunk a lenyűgöző borvidékre, a Lendva-hegyre, a híres várba vagy a Makovecz Imre alkotta színház- és hangversenyterembe. (Duna World, 13.40)

Televíziósként nagyon tiszteltem Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőrt, aki 1956-ban hagyta el Magyarországot, és Amerikában futott be. Az In Memoriam Zsigmond Vilmos című alkotással emlékezzünk arra a kétszázezer magyarra is, aki a forradalom után elhagyta az országot. (Péntek, június 24-e, Duna, 22.05)

Háziasszonyként a hétvégén az Ízőrzőket nézem meg. A műsor a gasztronómiai különlegességek mellett egy vidék étkezési kultúráját, látnivalóit is bemutatja. A konyhában szorgoskodók kiváló ötleteket is meríthetnek a félórából (szombat, június 25-e, Duna, 12.55). Maradjunk még egy műsor erejéig a szombatnál. Mint a bevezetőből kiderült, egy Pataky Kálmán énekes művészetét bemutató filmen dolgozunk éppen. Ennek apropójából kiváló pályatársa, Nicolai Gedda műsorára hívom még fel a figyelmüket. (Bartók rádió, 14.13)

Vasárnap (június 26-án) gondoljunk a kicsikre! Amíg gyermekem a Maja, a méhecske sorozatot nézi, addig férjemmel nyugodtan megihatjuk kávénkat. (M2, 7.50)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..