home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 31-étől augusztus 6-áig
MTVA
2017.07.27.
LXXII. évf. 30. szám
Közmédia-javallat július 31-étől augusztus 6-áig

Király Levente heti ajánlója

Király Levente szerkesztő-riporter tizenhat éve dolgozik a közmédiában. Olyan ikonikus műsorokban működött közre, mint például az Ablak, az Évgyűrűk és a Napi Mozaik, emellett pedig a Híradó munkatársaként is dolgozott. Exkluzív interjút készített többek között Bud Spencerrel, Terence Hill-lel és Ennio Morriconéval. Nap mint nap hallhatóak riportjai a Kossuth rádió 180 perc, illetve a Duna Televízió Öt kontinens című magazinjában, ezenkívül a Jónak lenni jó! nevű jótékonysági műsorfolyamnak is munkatársa.

 

Hétfőre (július 31-ére) a 180 perc közéleti hírmagazint ajánlom mindenki szíves figyelmébe. Minden reggel arra törekszünk, hogy politikusok, politológusok megszólaltatásával tárjuk fel az aktuális társadalmi kérdések hátterét, illetve valódi mélységükben mutassuk be a hétköznapokat közvetlenül érintő eseményeket (Kossuth rádió, 6.00). Este ki nem hagynám a Kék fényt, melyben a műsorkészítők nagyon érzékletesen illusztrálják az anyagokat, ezzel is felhívva a lakosság figyelmét a csalásokra, átverésekre, különféle bűnügyi trükkökre. (Duna, 20.25)

Kedden (augusztus 1-jén), illetve más napokon is érdeklődéssel várom az M1 esti híradóját. Hírfogyasztóként és azért is, mert sokáig dolgoztam ezen a területen, különösképpen érdekelnek a mindennapjainkat átszövő, bel- és külföldi aktuálpolitikai fejlemények. (19.30)

Szerda (augusztus 2-a) estére az 1990-ben készült Don Matteo olasz tévéfilmsorozat következő epizódját javaslom. Tavaly személyesen is találkozhattam a sorozat főszereplőjével, Terence Hill-lel, aki hatalmas gesztust tett azzal, hogy — Bud Spencerhez hasonlóan — kiemelt támogatóként vett részt a jótékonysági műsorunkban. A világhírű olasz színész, polgári nevén Mario Girotti, a sorozatban egy papot alakít, ám a magánéletben is mélyen vallásos ember, ami szerintem lényeges kapocs közötte és a pápai áldással bíró Jónak lenni jó! műsor között. (Duna, 16.55)

Csütörtökön (augusztus 3-án) és minden hétköznap érdemes a Kossuth rádió Hajnal-Táj című adására ébredni. A Kárpát-medence vidékmagazinja hasznos tájékozódási pont lehet a határon átívelő együttműködéseket, támogatásokat vagy akár pályázatokat illetően. (5.11)

Péntek (augusztus 4-e) este „menjünk” színházba! A Színházi este ’90 keretében tekintsük meg a Katona József Színház 1990-ben bemutatott, Vízkereszt, vagy amit akartok című előadását, melynek főszerepében Básti Juli és Benedek Miklós látható. (M3, 23.05)

Szombat (augusztus 5-e) délelőtt az Öt kontinens világmagazinban György Ádámot, a rendkívül tehetséges, világhírű zongoraművészt mutatom be. A nemzetközi koncertkörútjain kívül emlékezetes volt például a New York-i Carnegie Hallban háromszor adott telt házas, szóló zongoraestje, illetve a 2012. évi labdarúgó-Európa-bajnokság megnyitóünnepségén való fellépése, melyet több millióan követtek. (Duna World, 10.30)

Vasárnap (augusztus 6-a), vagyis az úrnapja nem indulhat istentisztelet nélkül. Reggel a Vatikáni híradó (Duna, 5.55) és az Így szól az Úr (Duna, 6.20) megtekintése után nyugodt szívvel mártózhatunk meg a Balatoni nyár pezsdítő kínálatában. Az egész nyarat felölelő műsor kulturális élményekkel, színvonalas fesztiválokkal és gasztronómiai élményekkel csábít minden nyaralni vágyót a magyar tenger partjára. (Duna, 7.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..