home 2024. április 25., Márk napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 27-étől augusztus 2-áig
MTVA
2015.07.27.
LXX. évf. 29. szám
Közmédia-javallat július 27-étől augusztus 2-áig

Bartha Csaba heti ajánlója — Bartha Csaba kiskora óta riporter szeretett volna lenni. 1989 decemberének eseményei Temesvár utcáin érték a műszaki kar utolsó éves hallgatójaként. A rendszerváltás után hátat fordított tanult szakmájának, és rádiózni kezdett. 2001 óta rádiós és televíziós tudósításokat készít a közmédiának a temesi Bánságból.

Botrány Belgráviában a címe a Sherlock angol sorozat újabb epizódjának. Az alkotók úgy építik bele a második évadba a klasszikus Sherlock Holmes-történeteket, hogy noha a legtöbb esetben utalnak rájuk, az eredeti nyomok vagy tévesnek bizonyulnak, vagy egészen más megoldáshoz vezetnek. (Hétfő, július 27-e, Duna, 21.25)

A Fekete krónika című magyar dokumentumdráma egy franciaországi kisváros zárdájában történt eseményeket dolgoz fel. A forgatókönyv szerint a kolostor falai között 1632-ben az apácákat megszállta az ördög. Eleinte csak a kanonok, később a világi hatalmasságok is csatlakoztak az ördögűzőkhöz. (Kedd, július 28-a, Duna, 23.10)

Szerdán (július 29-én) újra látható lesz Rákay Philip műsora, a Szabadság tér ’89. A sorozat archív tudósításokon kívül olyan jegyzőkönyveket, egykor titkos dokumentumokat is a nézők elé tár, amelyek árnyalják a rendszerváltoztatás évének legfontosabb momentumait, és általuk összefüggéseiben érthetjük meg, mi is történt valójában. (Duna, 20.35)

Az Arcvonások sorozatban Hetzmann Róberttel találkozhatunk. Mi késztet egy fiatalembert és az általa vezetett csapatot arra, hogy minden szabadidejét és szerény anyagi lehetőségeit a Kárpát-medencei magyar emlékhelyek felkutatására fordítsa? A választ csütörtökön (július 30-án) kaphatjuk meg. (Kossuth rádió, 14.05)

Az Ars Nova — a XX–XXI. század zenéje című műsor szerkesztője dr. Hőna Gusztáv harsonaművész koncertfelvételeiből válogat. Hőna 65 éves koráig a Zeneakadémia tanára és számos külföldi intézmény vendégprofesszora volt. Zenekari muzsikusként a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarában játszott, és több kamaraegyüttest is alapított. Megkapta a Liszt-, a Bartók—Pásztory-díjat és a Nemzetközi Harsonaszövetség Életműdíját is. (Péntek, július 31-e, Bartók rádió, 23.00)

Szombaton (augusztus 1-jén) az Oscar-díjas filmek sorozatban Robert De Niróval találkozhatunk az 1973. évi, Dühöngő bika című amerikai filmben. A múlt század egyik legkiválóbb ökölvívóját, Jake La Mottát alakítja, aki New York egyik legszegényebb negyedében, Bronxban nőtt fel, s 1948-ban lett középsúlyú világbajnok. Az alkotás rendezője Martin Scorsese. (Duna, 23.20)

Vasárnap (augusztus 2-án) érdemes újranézni a Makk Károly rendezte Liliomfit Darvas Ivánnal a főszerepben. A történet egyszerű: a színész beleszeret Mariskába, Szilvay professzor gyámleányába. Az idős úr egymásnak szánta őket, hiszen Liliomfi az unokaöccse, de addig ellenzi a házasságot, amíg az ifjú fel nem hagy a vándorkomédiássággal. (Duna, 14.15)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..