home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 24-étől 30-áig
MTVA
2017.07.20.
LXXII. évf. 29. szám
Közmédia-javallat július 24-étől 30-áig

Kavalecz Imre heti ajánlója

Kavalecz Imre kommunikációs szakértővel, a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatóságának munkatársával a rádióhallgatók naponta találkozhatnak. Otthon érzi magát a közmédiában, hiszen 1989-től tizenhárom éven át külsős munkatársként fordult meg az intézményben.

 

Hétfőn (július 24-én) délelőtt a rádióhallgatókra gondolok, nem véletlenül, mivel magam is sokat dolgoztam a Napközben adásában. Az érdekes magazint egykor Petres István alapította, és a műsor kiállta az idő próbáját. Jó szívvel ajánlom, hiszen vezetés közben, otthon és akár a munkahelyen is lehet hallgatni. Színes programokat, életmódbeli tanácsokat és mindenki számára hasznos információkat tesz közkinccsé. (Kossuth rádió, 9.00)

Kedden (július 25-én) a televízió nézőihez szólok, és arra buzdítom őket, hogy kapcsolják be a Szerelmes földrajzot. A félóra készítői egy-egy neves embert kísérnek el kamerájukkal. A felkért személy bemutatja azt a tájat, amelyen született, ahol lakott, vagy amelyhez más okból kötődik. A műsor nemcsak az útikönyvekben található információkat osztja meg szép felvételekkel, gondolatokkal, hanem a népszokásokra és a személyes élményekre is hangsúlyt helyez. (Duna World, 13.15)

Szerdán (július 26-án) a Duna World Legenda címmel emlékezik Cserháti Zsuzsára. A korán elhunyt művész számomra a tánczene királynője. Életpályája nagyon gazdag, megtalálta az utat az egyszerűbb emberekhez is, valamint igazi élményt nyújtott a boldogságra vágyóknak. (19.40)

Csütörtökön (július 27-én) a délelőtti vallási műsorokra érdemes időt szánni. A sokszínű vallás a hazai keresztény egyházak életét mutatja be (Duna World, 10.10), a Reformáció hétről hétre sorozatban az ötszázadik évforduló eseményeiről kaphatunk híreket (10.55), a Kérdések a Bibliában című műsorban pedig a kereszténység szent könyvének értelmezéséhez hallhatunk értékes adalékokat (10.25). Úgy érzem, mind a hívők, mind pedig a kereső emberek számára hasznosak ezek a programok.

Pénteken (július 28-án) egy „nehéz” filmre hívom fel a nézők figyelmét. Az esküdt című amerikai thriller önmagáért beszél: egy asszony sorsát követi, aki, hogy fiának példát mutasson, egy hírhedt maffiózó perében vállal el esküdti megbízatást. A feszültséggel teli mozi tartalmas kikapcsolódást ígér. (Duna, 22.15)

Szombatra (július 29-ére) egy sport- és egy gasztronómiai műsort karikáztam be. A Forma—1 Magyar Nagydíj délelőtt nyújthat izgalmakat (Duna, 10.50), a délután látható Gasztroangyal pedig a kulináris csemegék kedvelőit szólítja meg (17.00). Hobbiszakácsként is csodálom a sorozatot, a műsorban — meseszép Kárpát-medencei vidékeken — magyar ételkülönlegességek készítésének lehetünk tanúi. A szereplők felidézik a régen elfelejtett ízeket és a hagyományokat is.

A hetet rádióval zárjuk. A Vasárnapi újság műsorában magvas gondolatokon elmélkedhetünk (Kossuth rádió, 6.00), az ebéd utáni Harminc perc alatt a Föld körül magazinban pedig régi rádiós tematika nyomán kaphatunk szórakoztató híreket a világ számos szegletéből. (12.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..