home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 20-ától 26-áig
MTVA
2015.07.20.
LXX. évf. 28. szám
Közmédia-javallat július 20-ától 26-áig

Néder Sarolta heti ajánlója — Néder Sarolta másfél évtizedig az ORTT-ben, illetve a Médiatanácsban filmes és helyi televíziós-rádiós pályázatokkal, támogatásokkal foglalkozott. 2014-ig vezette a Magyar Média Mecenatúra programot az MTVA-ban, jelentős eredményeket érve el a határon túli alkotók támogatási feltételeinek megújulásában. Július 1-jén a Duna Médiaszolgáltató Zrt. határon túli főszerkesztőségének vezetőjévé nevezték ki.

A meleg, nyári napokon igazi intellektuális felüdülést nyújthat egy jó film. Az egyik kedvenc filmszínészem Robert Redford, így hétfőre (július 20-ára) az Indián magány című filmjét ajánlom a nézőknek. Abraham Polonsky 1969-ben készült romantikus szerelmi történetében Redford partnere Katharine Ross, aki egy évvel korábban a Diploma előtt című moziban nyújtott alakításáért Oscar-díjat vehetett át. (Duna, 00.00)

A Hazajáróban egy társaság a Kárpát-medence csodálatos tájain barangol. A fiatalok elbeszélgetnek a helyiekkel, így a filmesek szemszögéből ismerjük meg az elcsatolt részek mindennapjait. A szép vidékeket látva talán magunk is kedvet kapunk egy kirándulásra. (Kedd, július 21-e, Duna, 4.25)

A rendszerváltás idején egyetemista voltam, így magam is átéltem az új idők forrongó hangulatát. Emlékszem arra is, szüleim hogyan látták a sorsfordító napokat. A Szabadságtér '89 olyan történelmet mutat be, amelynek már én is a részese voltam. Két évtized távlatából, más megvilágításban most újraélhetjük közös múltunk eseményeit. (Szerda, július 22-e, 20.35)

Az Alma és fájában neves, elismert szakemberek, művészek, tudósok mutatkoznak be már felnőtt gyermekeikkel. A meghívottak őszintén beszélnek egymásról, munkájukról, a családról, sikerről és kudarcról egyaránt. (Csütörtök, július 23-a, 15.10)

A közmédia, azon belül is a Magyar Rádió archívuma felbecsülhetetlen kincs. A Hanghistóriák 5., egyúttal befejező részében egy Illyés Gyulával készült interjút hallhatunk 1967-ből. Az adásban a nagy magyar költő, író a többi közt franciaországi utazásáról számol be. (Péntek, július 24-e, Kossuth rádió, 13.05)

A Magyar Média Mecenatúra válogatásában szombaton (július 25-én) két filmet tekinthetünk meg. A Szimpla történet (M2, 3.55) című kisjátékfilm a főhős, Fiú felnőtté válását mutatja be, a Székelyföld gyöngyszemei (4.10) pedig a Gyilkos-tó partjára kalauzolja el a nézőt. Ha már Erdélynél tartunk, akkor még aznap meghallgathatjuk az Egy zenemű — több előadás sorozatban Bartók Béla Este a székelyeknél című darabját. (Bartók rádió, 15.05)

A nagy melegben vasárnap (július 26-án) egy kis Oxigént ajánlanék mindenkinek, hátha az egyik legidőszerűbb témáról, a globális felmelegedésről is hallhatunk a félórában. (Kossuth rádió, 16.32)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..