home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 14-étől 20-áig
Közmédia-javallat július 14-étől 20-áig
2014.07.09.
LXIX. évf. 28. szám
Közmédia-javallat július 14-étől 20-áig

Huszárik Kata heti ajánlója — Huszárik Kata a színpad és a film világából csatlakozott a Balatoni Nyár stábjához. Ha az M1-re kapcsolunk reggelente, élvezhetjük társaságát

Hétfőre a Muzsikás történet — A Muzsikás együttes 35 éve című műsort ajánlom. A zenekar neve összeforrott a magyar zenei hagyományok ápolásával. Nagyon szeretem a népzenét, valamikor én is énekeltem. Sebestyén Mártával, ha nem is vagyunk napi kapcsolatban, nagyon becsüljük egymás munkáját, s egy erős rokonszenv köt össze bennünket. (Duna, 15.00)

A keddi kínálatból a Rózsák harcán akadt meg a szemem. Egy kicsit hazabeszélek, én szinkronizálom benne ugyanis a női főszereplőt. A Toscanában játszódó bűnügyi történet igen izgalmas, a táj pedig szemet gyönyörködtető. Ráadásul a nyelvvizsgám után készítettük az alámondást, így e mozi nyelvgyakorlásnak sem volt utolsó. (Duna, 19.35)

Szerdán, ha tévénézésre adnám a fejemet, akkor A madárijesztőt választanám. A történet két ember barátságáról szól, s a filmet igazi sztárok, Gene Hackman, Al Pacino, Dorothy Tristan vitték sikerre 1973-ban. (Duna, 21.35)

A bevezetőben is említettük, hogy e héten Révfülöpön, a Balatoni Nyárban Bősze Ádámmal műsorvezetőként dolgozom, így nem is kérdés, hogy mit javasolok csütörtökre. Nagyon szeretjük e műsort, sok örömet lelünk benne. Ráadásul a kezdeti izgalom is alábbhagyott, így a munkának csak az örömteli része maradt meg. Reméljük, az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és a kikötő forgatagából jelentkezhetünk. (M1, Duna World, 8.20—10.00)

Július 1-jén játszottam Márai darabjának, az Eszter hagyatékának a címszerepét az újpesti Boldog Salkaházi Sára-templom udvarán. A fellépésre készülve a Bartók rádiót hallgattam, s meglepődtem, amikor a műsorvezető, Bősze Ádám külön felhívta a figyelmet a darabra. Most e gesztust viszonzom, s péntekre a Muzsikáló délutánt javaslom. (Bartók rádió, 15.05—19.00) 

Szombaton gondoljunk a gyermekekre! Az Esti mesében Kézdy György Lázár Ervin mesesorozatát mondja el. Mind az írót ,mind az előadót jól ismertük és szerettük. (Kossuth rádió, 19.40)

Vasárnap egy izgalmas krimi, a Szabotőr várja a Duna nézőit. A 115 éve született Alfred Hitchcock rendezte, s a lebilincselő történet a II. világháború alatt játszódik. Az alkotás Magyarországon kevésbé ismert, így talán a nézőknek több meglepetést is tartogat. (Duna, 21.20)

 

 

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..