home 2024. április 26., Ervin napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 11-étől 17-éig
MTVA
2016.07.11.
LXXI. évf. 27. szám
Közmédia-javallat július 11-étől 17-éig

Sári Zsuzsa heti ajánlója — Sári Zsuzsa három évtizeddel ezelőtt kezdett műsorvezetőként, riporterként, majd szerkesztő-rendezőként dolgozni a Magyar Televízió Szegedi Stúdiójában. Jelenleg a nemzetközi televíziós együttműködésben létrehozott Kvartett és az Alpok—Duna—Adria műsorokat szerkeszti a Duna Televízióban.

Hétfőre (július 11-ére) a Domovina szlovák nemzetiségi műsort ajánlom, melyben a békéscsabai szlovák általános iskola egykori igazgatója, Sutyinszki János friss „aranydiplomásként” látogat el szülőfalujába, Pitvarosra. Sutyinszki két, szlovák dallamokra komponált zeneművét adja elő a tótkomlósi fúvószenekar. (Duna 7.55, ismétlés: Duna World, 15.30)

Kedden (július 12-én) a Kossuth rádió Hely című műsora a negyvenes évek elejét idézi fel, amikor jeges árvíz öntötte el a Kiskunságot, és a medréből kilépett Duna elérte Bócsát is. A házak nagy része összedőlt, és a kárvallott embereket Gödre telepítették az ONCSA–program (Országos Nép- és Családvédelmi Alap) keretében. Azért szeretem ezt a műsort, mert nagyon bensőséges hangulatú, és olyan dolgokról mesél, amelyekről ritkán hallhatunk. (11.07)

A szerdai (július 13-ai) kínálatból a Kék bolygó adásának ismétlése keltette fel az érdeklődésemet, mert tartalmilag rendkívül értékes az ökogazdálkodásról és a természetvédelemről szóló összeállítás. Emellett a műsor képvilága is megragadó. (Duna World, 9.25)

Az Alpok—Duna—Adria csütörtöki (július 14-ei) adását különösképpen ajánlom a televíziónézők figyelmébe. A többi közt egy szívmelengető történet szól arról, hogyan találtak orvost egy kis dalmát szigetre. Egy másik portréban azt a bajor szobrászt mutatjuk be, aki különleges faszobrokat alkot láncfűrészével. Emellett a szlovén és az olasz kollégáktól is érkeztek riportok, hiszen a kéthetente jelentkező műsort velük közösen állítjuk össze. (Duna, 7.55, ismétlés: Duna World, 15.35)

Pénteken (július 15-én) Xavier Cugat és zenekara játszik a sorozatban. A világhírű zenészek a ’20-as, ’30-as években latin zenéjükkel szórakoztatták az amerikaiakat, most pedig a műfaj mai szerelmeseit bűvölik el. (Bartók rádió, 23.00)

Szombat (július 16-a) éjjelre egy romantikus filmet választottam ki, a finom és érzékeny Juliette Binoche főszereplésével. A Valaki más élete című, 2012-ben készült filmben egy kiüresedett házasság „újraépítése” a téma, és akár tanulságos is lehet mindenkinek. (M2/Petőfi, 1.05)

Vasárnap (július 17-én) egy izgalmas thrillert, a Cape Fear — A rettegés foka című alkotást közvetítik, melyben Robert De Niro pszichopata bűnözőt alakít minden rezdülésével zseniálisan. Nem utolsósorban ezért jelölték ezt a művet Golden Globe- és Oscar–díjra 1992-ben. (Duna, 21.25)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..