home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat július 1-jétől 7-éig
(—)
2013.06.26.
LXVIII. évf. 26. szám
Közmédia-javallat július 1-jétől 7-éig

Tislér Géza heti ajánlója (Tislér Géza lelkész, szerkesztő, a Vallási és Egyházi Műsorok szerkesztőségének munkatársa. Mintegy negyedszázados közszolgálati múlttal a háta mögött ajánlja kedves műsorait.)

Hétfőn (1-jén) a Rózsa Sándor magyar tévéfilmsorozatra hívnám fel a figyelmet. Érdekes emlék fűz hozzá: amikor a 70-es évek végén először sugározták, a nagyanyámmal együtt néztem a filmet. A nagyszülőm még a XIX. század végén született. Kisgyerekkorában a Balaton-felvidéken a piacról hazafelé tartva a vásározókat igazi betyárok támadták meg, s ez mély nyomot hagyott a gyermekben is (Duna 19.55).

Kedden (2-án) a Velünk élő Trianont tartom aktuálisnak. Ezt a történelmi összeállítást azért szeretem, mert szélsőségektől mentesen dolgozza fel ezt a nemzeti traumát (Duna 12.45).

Szerdán (3-án) egy saját szerkesztésű műsort ajánlok. Július 3-án élőben közvetítjük a CEC (Keresztyén Egyházak Konferenciája) budapesti nagygyűlésének nyitó istentiszteletét. A szervezet Európa legnagyobb ökumenikus közössége; az istentiszteletre mintegy 150 egyház küldöttjét várják. Az adást előreláthatóan több európai tévéállomás is átveszi (Duna 14.30).

Csütörtökön (4-én) a Balatonra látogatunk. Jóllehet a magyar tenger partján élek, a Balatoni Nyárból mégis nap mint nap sok új és gyakorlati információval gazdagodom. Különösen az összefoglalót tartom hasznosnak (M1 14.45).

A hétvége közeledtével lopjunk egy kis vidámságot a pénteki (5-ei) napra! Az S.O.S. szerelem! magyar romantikus vígjáték kiváló szereposztásával felhőtlen kikapcsolódást ígér (M1 21.15).

Elérkeztünk a szombathoz (6-ához). A Másfélmillió lépés Magyarországon — 32 év múlva fiatalságomat és az ország legszebb vidékeit idézi. E műsor népszerűsítette a kéktúra mozgalmat, és a nézőit a természet szeretetére nevelte (M1 12.40).

Vasárnap (7-én) mi mást ajánlhatnék, mint a Református magazint, amelyben foglalkozunk a 475 éves Debreceni Kollégium történetével, és összefoglalót készítünk a Református Szeretetszolgálat árvízi segélyakcióiról is (M1 10.25).

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..