home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 9-étől 15-éig
MTVA
2017.01.07.
LXXII. évf. 1. szám
Közmédia-javallat január 9-étől 15-éig

Csermák Zoltán műsorajánlója — Csermák Zoltán a Duna Médiaszolgáltató Zrt. kiemelt szerkesztője. Mint a Duna Televízió egyik alapítója, negyedszázada lépte át a közmédia küszöbét. A külhoni kommunikációért felelős, valamint a Közmédia-javallatot is ő fogja össze hétről hétre.

A Cowboy az aranyásók között című film a klasszikus western hagyományait követi, elválik benne a jó s a rossz, emellett szép tájakban is gyönyörködhet a néző. A főszerepet egyik kedves színészem, James Stewart alakítja, a Szédülés című filmjét vagy fél tucatszor láttam. (Hétfő, január 9-e, Duna, 23.10)

Keddre (január 10-ére) a Vendég a háznál adását választom. Keresztes Ilona műsora nem csak a gyerekekről szól, a szerkesztő a félórába egy kis filozófiát is mindig belecsempész. Célja nemes: az individuális világban a család szerepét állítja előtérbe, jó példákkal illusztrálva. (Kossuth rádió, 11.32)

Ha már a családról beszélünk: a felborult családok világába vezet el a Párizs, Texas című angol—francia film. A pszichodráma története egy férfi és egy nő félresiklott életén alapul. Kizárólag a gyermekük jövőjére gondol a férj, amikor megkeresi egykori párját. (Szerda, január 11-e, M5, 22.35)

A Zenés TV Színház csütörtökön (január 12-én) Offenbach Hoffmann meséi című operáját tűzi műsorra. A francia szerző az operettjeiről híres ugyan, de az egyetlen operája remekmű. A főszerepet Kelen Péter alakítja, egykoron a híres magyar tenor, Kónya Sándor aratott világsikert ugyanezzel a szereppel. (M3, 22.10)

Az RTV Részletes újság számára hétről hétre szerkesztem a Bartók rádióban délben hallható Népzene műsor népszerűsítő szövegeit. Kiváló válogatásokat hallhatunk, a magyar népzenén kívül a világ népeinek dallamai is felcsendülnek, s az úgynevezett világzene legszebb darabjai is helyet kapnak a műsorban. (Péntek, január 13-a, 12.05)

A Térkép, a közmédia külhoni tematikájú műsora szombatonként látható. A szerkesztők a Kárpát-medencei magyarok világába kalauzolják el a nézőket, s a hagyományápolás mellett nagy teret adnak a civil kezdeményezések felkarolásának. (Január 14-e, Duna, 11.25)

A vasárnapi (január 15-ei) kínálatból a Határok nélkül című magazinra hívom fel a figyelmet. Ez a közmédia egyetlen műsora, mely mindennap foglalkozik külhoni tematikával, rendszeres hallgatói átfogó képet kaphatnak a határon túl és a diaszpórában élő honfitársaink életéről. (Kossuth rádió, 18.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..