home 2024. április 23., Béla napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 25-étől 31-éig
MTVA
2016.01.24.
LXXI. évf. 3. szám
Közmédia-javallat január 25-étől 31-éig

Becze Szilvia heti ajánlója — Becze Szilvia zenészcsaládból származik, így nem véletlen, hogy ő is folytatta a hagyományokat. Tanulmányai befejeztével a Budapesti Fesztiválzenekarban kamatoztathatta a tudását, majd nyolc éve a közmédiába, a Bartók rádióhoz szerződött.

Bevallom, szerelmese vagyok az M3 csatornának, hiszen izgalmas visszanézni, mi is történt a gyermekkoromban a televízió háza táján. Különösen kedvelem a régi színházi közvetítéseket, szereplői közül a legtöbbet színpadról ismerem. Jó megnézni egykori alakításaikat, erre ideális alkalmat nyújt a hétfői (január 25-ei) Vízkereszt, vagy amit akartok parádés szereposztása. (M3, 22.30)

A MüpArt Classic sorozaton nemcsak azért akadt meg a tekintetem, mert magam is zenész vagyok, és zenei rádióban dolgozom, hanem ezek az adások hangban, látványban is tökéletes élvezetet nyújtanak. Olyan darabokat ismerhet meg a nagyközönség, amelyekről sokszor a zeneértők sem tudnak, így a keddi (január 26-ai) bemutató, Händel Nagy Sándor ünnepe című műve is igazi kuriózumnak számít. (Duna, 22.55)

Számomra igazán élvezetes, hogy a mese még nem tűnt el a rádió palettájáról. A Misi Mókus kalandjai vagy a Boribon kis mackója mind a gyermekemnek, mind a húgom két kisfiának egyaránt kedvence. Ez tanulság lehet a családoknak is: a gyerekek számára is érdekes lehet a rádió. (Szerda, január 27-e, Kossuth rádió, 19.30)

Logikus volna, ha a csütörtöki (január 28-ai) kínálatból A Rózsaszín Párduc szuperfilm második részére hívnám fel a figyelmet. Mégis az azt követő magyar mozit, az Uramistent! választom. Ismét időutazásnak lehetünk tanúi: három kiváló színész, Feleki Kamill, Eperjes Károly és Dörner György vezet vissza bennünket a nyolcvanas évek cirkuszvilágába. Szó, ami szó, ez a mese is a mi történelmünk része. (Duna, 23.35)

Amikor reggel a Bartók rádióban adásban vagyok, akkor a Talpra, magyar! — Buda Marcival az élen — kiesik az életemből. Ellenben ha nem vagyok beosztva, gyakran odakapcsolok. Jó hallgatni, mivel is foglalkoznak a kollégák a könnyűzenei rádióban. A műsor azért is kiváló, mert látszólag a kereskedelmi adók csevegős stílusát követi, mégis egyedi a témaválasztásában, más a tálalása — egyszóval magas szinten műveli a „csevejt”. (Péntek, január 29-e, Petőfi rádió, 6.15)

Szombaton (január 30-án) van a péntek esti Útlevél nélkül — az igazi crossover adásának ismétlése. Az egyórás adást számos érdekes téma és kiváló vendégek színesítik. A sorozat ábécésorrendben járja körül a világot, ezúttal Massachusettset, Messinát, Mexikót. A hallgató amellett, hogy megismerkedik eme térségek gasztronómiájával, kultúrájával, a zenei világukba is betekintést nyerhet. (Bartók rádió, 10.30)

Vasárnap (január 31-én) a Duna World sugározza a főzős műsorok lenyűgöző színfoltját, a Gasztroangyalt. Nagyon szeretek Borbás Marcsival, a műsor vezetőjével beszélgetni, mert ő valóban imádja, amit csinál. A magyar gasztronómia múltját, jelenét tárja elénk, mindenki megtalálhatja benne a kedvére valót. Balatoni házunkban bográcsban magam is kipróbáltam egyik-másik receptjét, sikerrel. (19.00)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..