home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 23-ától 29-éig
MTVA
2017.01.22.
LXXII. évf. 3. szám
Közmédia-javallat január 23-ától 29-éig

Balogh Zoltán műsorajánlója — Balogh Zoltán vezető szerkesztő tizennyolc éve dolgozik a közmédiában. Pályafutását a Magyar Rádió Miskolci Stúdiójában kezdte, az ezredfordulótól már a Kossuth rádió műsoraiban is gyakran feltűnik. Mostanában a Jelenlét roma magazin szerkesztő-műsorvezetőjeként, más hírműsorokban pedig hírszerkesztő-bemondóként találkozhatnak vele a hallgatók.

Nagyon örülök, hogy az M3-ra visszatértek a színházi közvetítések. Már gimnazistakoromban, a ’90-es évek elején nagyon szerettem az akkori színházi felvételeket, s ezek az élmények újabb, friss előadásokkal együtt térnek vissza a csatornán. A darabok minden bizonnyal színházban nézve az igaziak, de a televízió meghozhatja a kedvet a színházba járáshoz. Ilyen figyelemfelhívó szerepe is lehet a hétfői (január 23-ai) parádés szereposztású Lear királynak. (22.10)

Mint a keddi (január 24-ei) választásomból is kitűnik, elsősorban kulturális műsorokat nézek. A ’70-es évek kiváló filmjei közül is kiemelkedik Fábry Zoltán Az ötödik pecsét című alkotása. Olyan nagyszerű színészek vitték sikerre, mint Őze Lajos, Márkus László, Bencze Ferenc és Latinovits Zoltán. A mozi az emberi kiszolgáltatottságról, a diktatúrák természetéről, a hatalomról, de egyúttal a bátorságról is szól. (M5, 22.30)

A Hogy volt?! sorozatát évek óta figyelemmel kísérhetjük. Egy színész, rendező vagy dramaturg köré szervezik a történetet, vendégeket, barátokat, pályatársakat hívnak meg az adásba, akikkel együtt elevenítik fel az egykori élményeket. A szerdai (január 25-ei) epizód Für Anikó születésnapjára készült. (Duna World, 16.25)

Az én ’56-om hiánypótló műsor, és a forradalom 60. évfordulójának emlékévében indult el. A dokumentumfilmekben hétköznapi emberi sorsok, tanulságos történetek által ismerhetik meg a fiatalabbak, milyenek voltak a sorsfordító napok. Nagyon fontos ezeknek az emlékeknek a rögzítése, hogy fennmaradhassanak az utókornak, hiszen a szereplők már idős emberek. (Csütörtök, január 26-a, Duna, 1.25)

A Ki mer ma? játékhoz, illetve elődjéhez, a Ki nyer má?-hoz személyesen kötődtem, két évig egyik házigazdája lehettem, amikor az adást a mi stúdiónkból közvetítettük. Örülök, hogy ez a népszerű vetélkedő — ezúttal operára hangolva — ismét megjelent a Bartók rádióban. Hűen visszaadja a régi hangulatot, s eleget tesz a „szórakozva tanulni” elvnek is. (Péntek, január 27-e, 11.49)

A Jelenlét roma közéleti magazinban megpróbáljuk hétről hétre fél órában bemutatni azokat az égető aktuális kérdéseket, amelyek a roma, illetve a többségi magyar társadalmat foglalkoztatják. Ezek a beszélgetések lélekemelőek, gyakran felkavaróak, néha viszont előremutatóak, és erőt adnak. (Szombat, január 28-a, Kossuth rádió, 17.06)

Gyerekkoromban és azóta is a vasárnapi ebéd, illetve a konyhai készülődés velejárója a Harminc perc alatt a Föld körül nemzetközi magazin. Mint tudjuk, ez nem egy szigorú külpolitikai összeállítás, inkább szórakoztató világ körüli utazás, tele humorral, anekdotákkal, így kellemessé és színessé teszi a vasárnapi ebédidőt. (Január 29-e, Kossuth rádió, 12.30)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..