home 2024. március 28., Gedeon napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat január 16-ától 22-éig
MTVA
2017.01.16.
LXXII. évf. 2. szám
Közmédia-javallat január 16-ától 22-éig

Györffi Réka műsorajánlója — Györffi Réka a Duna Médiaszolgáltató Zrt. szerkesztője. Korábban a Duna Televízióban a Kívánságkosár, a Dankó rádióban pedig az élő kívánságműsor szerkesztésében segédkezett. Jelenleg a Rádiószínház hangjátékaival, a külhoni kommunikációval és a sajtókapcsolatok ápolásával foglalkozik.

A Noé barátai mindig megdobogtatja a szívem: kis kedvenceket és nagy testű vadállatokat mutat be. Az állatvilág sokszínűsége Noé bárkáját idézi, egyúttal azt az üzenetet hordozza, hogy odafigyeléssel, fajmentő programokkal megőrizhető az élővilág gazdagsága. (Hétfő, január 16-a, Duna, 4.50)

Kedd (január 17-e) délutánra a Mindenki Akadémiája műsorát választom. A különböző tudományágak jeles képviselői a tudományos világ eredményeit, felfedezéseit közérthetően és élvezetes formában mutatják be. (M5, 17.55)

Szerda (január 18-a) délelőtt a gyerekekről felnőtteknek szóló Vendég a háznál telefonügyeletet tart — Keresztes Ilona szerkesztő válaszol hallgatói kérdésekre szakértők bevonásával. A soron következő adásban a fegyelmezés és a verés lesz a téma. Dr. Gyurkó Szilvia, az UNICEF Magyarországi Bizottságának gyermekjogi igazgatója a gyermekjogokkal kapcsolatban ad felvilágosítást. (Kossuth rádió, 11.32)

Csütörtökön (január 19-én) a Tér-időben az első magyarországi szívátültetésről tudhatunk meg többet: 1992-ben Szabó Zoltán professzor több évi felkészülés után sikeres, életmentő transzplantációt hajtott végre Schwartz Sándoron, aki a huszonöt évvel ezelőtt készült archív felvételen és most is — boldog családfőként — megszólal Gimes Júlia riportjában. (Kossuth rádió, 14.34)

Pénteken (január 20-án) Farkas Erika műsorvezető és A Hely stábja Leányfaluba látogat, a Sorg-villába. Az eredeti tulajdonos, Sorg Antal a két világháború közti időszak egyik legnagyobb építőipari vállalkozója és Horthy barátja volt. A meseszép, historizáló stílusú villát nem sokáig élvezhette, a kommunista hatalom ugyanis bebörtönözte őt, az épületet államosították, és sok évre pártüdülő lett belőle. Kádár 1956-ban itt tárgyalt és döntött Nagy Imre sorsáról. (Kossuth rádió, 11.07)

Legyen a humoré a szombat (január 21-e) délután! A Szeszélyes évszakok Antal Imre páratlan műsorvezetővel még mindig televízió elé ültet minden humorkedvelőt. A régen látott jelenetekben a színészi alakítások sohasem fakulnak, jó újra megnézni Peterdi Pál rovatát, és nevetni a remek vicceken. (M3, 14.40)

Vasárnap (január 22-e) estére remek kikapcsolódást ígér az izgalmas Kártyavár amerikai politikai dráma következő epizódja. A filmsorozat fő témája a manipuláció és a hatalom megszerzése, főszereplője Frank Underwood (Kevin Spacey) demokrata képviselő. (Duna, 21.10)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..