home 2024. április 19., Emma napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 9-étől 15-éig
MTVA
2015.02.04.
LXX. évf. 5. szám
Közmédia-javallat február 9-étől 15-éig

Siflis Gordán Klára heti ajánlója — Siflis Gordán Klára két évtizede dolgozik a közszolgálatban. A Magyar Televízió és a Duna Televízió nézői délvidéki tudósítóként ismerték meg, öt éve Budapesten él, jelenleg a Duna kiemelt hírszerkesztője.

Nekünk, külhoni magyaroknak, nagyon fontos, hogy bemutassuk azokat a művészi értékeket, amelyek a határon túl születnek, legyen az akár egy délvidéki filmes sikere, egy felvidéki festő tárlata, egy kárpátaljai író új novelláskötete vagy egy erdélyi színház előadása. Apró gyöngyszemekre lelhetünk, melyeket ha felfűzünk, egy csodálatos gyöngysorrá alakulnak. A Kultikon minden adása egy ilyen gyöngysor. (Hétfő, február 9-e, Duna, 22.20)

A Híradó kiemelt szerkesztőjeként e műsor természetesen a szívem csücske. Ez az a műfaj, amelyben nagyon fontos, hogy a világ bármely pontjáról minél rövidebb időn belül minél több információhoz jussunk. Nekem kiváló munkatársaim vannak, hiszen a Kárpát-medencét átszövi a tudósítói hálózat, és a Duna Híradó elsősorban az ő munkájukat dicséri. (Kedd, február 10-e, Duna, 18.00)

A tovasuhanó vonat, mellyel a Kárpát Expressz kezdődik, elvisz bennünket a Kárpát-medence legszebb tájaira, feltárja az ott élő honfitársaink gondjait és sikereit, bemutatja az életüket. Mintegy húsz évig délvidéki tudósítóként magam is készítettem kisfilmeket a határon túli hétköznapokról, háborúkról, elvándorlásról. Úgy gondolom, nagyon sok évet kell pótolnunk ahhoz, hogy igazán otthonosan mozogjunk a külhoni magyarokat érintő témákban. A Kárpát Expressz pedig vállalja ezt a feladatot. (Szerda, február 11-e, Duna, 6.00; Duna World, 9.05)

Minden nő életében fontosak a barátnők, akikkel megosztja a gondját, örömét, tanácsot kér és ad. Nekem a valódiakon kívül a Ridikül is a barátnőm. Számomra a nap lezárása, amikor csacsogunk. A műsort nézve úgy érzem, én is ott ülök az ismerőseim között, és megbeszéljük az élet nagy dolgait. Jakupcsek Gabriella estéről estére barátnőjévé fogad minket, nézőket. (Csütörtök, február 12-e, M3, 17.50)

A péntek (február 13-a) este legyen a szórakozásé, és kapcsoljunk a Nevetni kell, ennyi az egész című összeállításra! A humor mindannyiunkat éltet, és a retró csatornán nagy élmény visszanézni az évtizedekkel ezelőtt megírt gegeket, melyek visszarepítenek bennünket az ifjúságunkba. (M3, 21.25)

Nagyon szeretem Ady költészetét, ezért szombatra (február 14-ére) az Ady Endre: Életem nyitott könyve című műsort ajánlom az olvasók figyelmébe. A költő megszemélyesítője Seress Zoltán. (Kossuth rádió, 21.04)

A vasárnapi (február 15-ei) kínálatból a Szabadságtér ’89 című műsort választom. Nagyon érdekes — magyarországi és külhoni magyarként egy személyben — visszanézni a rendszerváltás időszakát. 1989-ben még Jugoszláviában éltem, és az egészségügyben dolgoztam. Nagy Imre újratemetése napján szabadnapot vettem ki, hogy megnézhessem a közvetítést. Fontos, hogy néha visszaforgassuk az idő kerekét, és újraértelmezzük a történelmünket. (Duna World, 11.10)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..