home 2024. március 29., Auguszta napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat február 22-étől 28-áig
MTVA
2016.02.22.
LXXI. évf. 7. szám
Közmédia-javallat február 22-étől 28-áig

Ujhelyi Zoltán heti ajánlója — Ujhelyi Zoltán vezető szerkesztő pontosan két évtizede dolgozik a közmédiában. Gyakorlatot agrárújságíróként szerzett a Falurádiónál. A Napközben magazinban jelenleg is hallható. Amikor erre a beszélgetésre sor került, egy kissé fáradtnak látszott, mivel éppen a Hajnal-táj vidékmagazin vezetéséhez kellett igen korán kelnie.

A már említett Hajnal-táj hétfői (február 22-ei) adásában a hallgatók mindig találkozhatnak a Heti Kalendáriummal. Ebben a rovatban néprajzosok segítségével próbáljuk megjósolni a várható időjárást. Nagyon érdekesek a népi megfigyelések, gyakran egybevágnak a Meteorológiai Szolgálat prognózisával. Úgy látszik, a Met.hu és a népi kalendárium egybevetésével közelebb kerülhetünk az igazsághoz. (Kossuth rádió, 5.11)

A keddi (február 23-ai) Világörökség kincsei Damaszkuszba látogat. A műsor talán régebben, a háború előtt készülhetett, mert alcíme: Paradicsom a sivatagban. A városról Jókaitól hallottam először, a nagy mesemondó többször említi a damaszkuszi pengét. Gyerekkoromban ez motivált, hogy eljussak az acél városába, s kezembe vehessem a híres szablyát. (Duna, 11.40)

Szerdára (február 24-ére) az Univerzum — Egy ágyban a farkasokkal természetfilm-sorozatot ajánlom. Egyik kollégám, Kránitz Balázs igazi farkasszakértő, Veresegyházán szokott bemutatókat tartani a Fehérkereszt Állatvédő Liga vezetőjével. Elképesztő, hogy ez a látszólag veszélyes vadállat mennyire képes hozzánőni az emberhez. (Duna, 13.25)

A Bartók rádió déli hangversenyóráját csütörtökön (február 25-én) Plácido Domingo 75. születésnapjának szentelik. Az összeállításban olyan népszerű operákból csendülnek fel áriák, mint a Bohémélet vagy az Othello. Nekünk, magyaroknak a Denevér csárdása lehet szívet melengető. (12.05)

A Napközben műsorában minden pénteken, így február 26-án is Bozsik gazda fogadja az érdeklődők kérdéseit. Már a tél végén járunk, így minden bizonnyal a tavaszi kerti munkák, a metszés, az első permetezés lesz a legnépszerűbb téma. (Kossuth rádió, 9.00—11.00)

A Szombat délelőtt legérdekesebb rovata az Apróhirdetés. A műsorrészben — Lengyel Nagy Anna telefonjai nyomán — a legkülönbözőbb élettörténetek, drámák bontakoznak ki nagyon emberi módon. Érdekes, hogy a riportalanyok nagy része hozzájárul a beszélgetések adásba szerkesztéséhez. (Kossuth rádió, február 27-e, 10.00—12.00)

A vasárnapi (február 28-ai) kínálatból a Harmincak társaságát ajánlom, mely az EU TOP 30 slágereit teszi közkinccsé. A műsor a zenei trendek valamilyen „előrejelzése”. Amit ugyanis munkatársaink megjósolnak, az csakhamar valóban népszerű lesz valamennyi hazai csatornán. (Petőfi rádió, 13.03)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..