home 2024. április 24., György napja
Online előfizetés
Közmédia-javallat december 8-ától 14-éig
MTVA
2014.12.03.
LXIX. évf. 49. szám
Közmédia-javallat december 8-ától 14-éig

Némethy Attila heti ajánlója — Némethy Attila zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, a Bartók rádió szerkesztő-műsorvezetője fél évszázada éli életét a mikrofon előtt. Egykor a híres rajzfilmsorozatban Mézga Aladárnak kölcsönözte hangját, napjainkban pedig a Virtuózok zsűritagjaként láthatja a közönség.

Hétfőn (december 8-án) kezdjük a napot külhoni témával, és kapcsoljunk a Székely kapura! Erdélyországból, Székelyföldről kaphatunk értékes híreket, információkat. Hosszú évtizedek óta készültem egy hosszabb erdélyi túrára, s álmom két éve meg is valósult. Ha már Erdélyről beszélünk, kedves interjúalanyom, Ruha István hegedűművész jut eszembe. Egy kiváló embert és zenészt ismertem meg a személyében, és a mikrofon előtt könnyű dolgom volt: lehengerlő humorral fűszerezve dőlt belőle a szó. (Duna, 6.35)

A keddi (december 9-ei) kínálatból egy 1968-ban készült amerikai játékfilmre hívom fel a figyelmet. A Coogan trükkje a 60-as évek klasszikus bűnügyi filmtermésének élvezetes darabja, Clint Eastwood főszereplése pedig garancia a sikerre. (Duna, 21.10)

A szerdai (december 10-ei) Kevés pénzzel Európában-sorozat bekarikázásakor a családomra gondoltam. Fiam mestere a takarékos utazásnak, általában néhány euróból járja be a világot — sportot űz abból, hogy megkeresse az optimális lehetőségeket. Az elmúlt években 80 országba látogatott el, jelenleg Szibériát érintve tart Új-Zéland felé. (Duna, 16.25)

Csütörtökön (december 11-én) a Muzsikáló délután után A zenén túl félórájában Katona Márta szerkesztő Vásáry Tamással beszélget. A zongoraművész és karmester kiemelkedő alakja a magyar zenevilágnak, ismeretterjesztőként a tudását közvetlenül és személyesen tudja átadni hallgatóinak. (Bartók rádió, 19.00)

Péntekre (december 12-ére) mi mást is ajánlhatnék, mint a Virtuózokat. Már a döntőnél tartunk, és minden korcsoportból hárman-hárman jutottak a fináléba. A műsor elérte a célját: élvezetes módon, a közönség támogatásával indít el a pályán tehetségeket. Mivel az adást felvételről sugározzuk, én már tudom az eredményt, és mindenkit megnyugtathatok, hogy a nézők kilenc elképesztően ügyes fiatallal találkozhatnak a végső megmérettetésen. (M1, 20.25)

A szombati (december 13-ai) kínálatból a Duna-nosztalgia — Garas Dezső emlékére című filmbemutatót ajánlom, melynek keretében a Kísértet Lublón című mozit tekinthetjük meg. A nemrégiben elhuny színész nagyon nagy művész volt, minden alakítása időtálló. Óriási élményem, amikor Gobbi Hilda 70. születésnapján Garas Dezső elmesélte első találkozását a művésznővel. A kis beszélgetés magánszámmá vált, melyet csak kivételes talentumok tudnak előadni. (Duna, 16.20)

Talán nosztalgiából, de vasárnap (december 14-én) a Szeszélyes évszakokat fogom megnézni. A televízió kultikus műsorát elsősorban Antal Imre vitte sikerre. Nagyon sokat köszönhetek a művésznek: egy Riporter kerestetikben segítette a győzelmemet, egyúttal a rádiós pályám elindítását. Mint kedvenc muzsikusomat interjúvoltam meg, s a negyedórás műsorszámnak köszönhetően megnyertem a vetélkedőt. (M3, 19.40)

Hozzászólások
Hozzászólások
0
Hozzászólás küldése
1000 karakter áll rendelkezésére
A megjegyzésekben kifejtett vélemények a hozzászólások szerzőinek magánvéleményei, és nem tükrözik az internetes portál véleményét. A megjegyzéseket moderáljuk és jóváhagyjuk az általános szerződési feltételeknek megfelelően.
Támogatóink
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Beállítások" gombra kattintva olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat..